Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Pražma v pečícím papíru

Pražma v pečícím papíru

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Pražma
1 balení Extra panenský olivový olej
10 g Máslo
1 palice Česnek
1 balení Rozmarýn
1 špetka Mořská sůl
1 špetka Pepř
1 balení Pečící papír

Postup přípravy

1. Postup:

  1. Vykuchané a šupin zbavené pražmy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je kuchyňskou utěrkou. Potom je zevnitř i zvenku ochutíme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.
  2. Ryby několikrát úhlopříčně nařízneme, aby mezi řezy byly asi centimetrové mezery. Do každého zářezu vložíme plátek česneku. Díky tomu získá ryba obzvlášť silné aroma. Náš tip: Pokud chcete, aby česneková chuť nebyla tak výrazná, můžete rybu pouze potřít rozříznutým stroužkem česneku a stroužek později přidat do balíčku.
  3. Nyní si na každou rybu připravíme jeden arch pečícího papíru s kouskem másla, ryby pomocí štětce potřeme olivovým olejem a dovnitř každé z nich vložíme snítku rozmarýnu. Poté ryby zabalíme do papíru a vytvoříme pevné balíčky. Náš tip: Natřete okraje papíru vaječným bílkem – bude fungovat jako lepidlo!
  4. Balíčky poklademe na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 20 až 25 minut.
  5. Nakonec přendáme balíčky na servírovací talíř a otevíráme je až u stolu. K rybám se dobře hodí v troubě pečená středomořská zelenina a rozmarýnové brambory.

Nakupte potřebné ingredience

Pražma (1 ks)

Extra panenský olivový olej (1balení)

Máslo (10 g)

Česnek (1palice)

Rozmarýn (1balení)

Mořská sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Pečící papír (1balení)