Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Rigatoni s ricottou a rukolou

Rigatoni s ricottou a rukolou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

330 g Těstoviny Rigatoni Authentic
2 hrsti Čerstvá rukola
1 špetka Citronová kůra
0.5 ks Šťáva z poloviny citronu
2 hrst Strouhaný parmazán
1 lžička Olivový olej
150 g Ricotta Authentic
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 špetka Chilli vločky

Postup přípravy

1. Krok

Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny.

2. Krok

Mezitím si v misce smíchejte ricottu s nastrouhaným parmazánem, olivovým olejem, citronovou šťávou a kůrou.

3. Krok

Uvařené těstoviny sceďte, ale nechte si 70 ml vody. Horké těstoviny vraťte do hrnce, ve kterém se vařily, zamíchejte do nich ricottovou směs, trochu vody z těstovin, aby se vytvořila krémová omáčka a čerstvou rukolu, která teplem zavadne.

4. Krok

Podávejte je s čerstvě namletým pepřem a chilli vločkami. 

Nakupte potřebné ingredience

Těstoviny Rigatoni Authentic (330 g)

Čerstvá rukola (2hrsti)

Citronová kůra (1špetka)

Šťáva z poloviny citronu (0.5 ks)

Strouhaný parmazán (2hrst)

Olivový olej (1lžička)

Ricotta Authentic (150 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Chilli vločky (1špetka)