Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Salát s veggie trhaným, bulgurem a grilovanou zeleninou

Salát s veggie trhaným, bulgurem a grilovanou zeleninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Veggie trhané maso
500 g Bulgur
1 litr Zeleninový vývar (ideálně domácí)
1 kousek Olivový olej extra panenský
1 kousek Pepř černý mletý
1 špetka Kurkuma mletá
1 kousek Kari
750 g Lilek
750 g Cuketa
300 g Cibule žlutá
400 g Rajčata
1 kousek Olivový olej extra panenský
600 g Paprika červená
450 g Jogurt bílý
40 g Česnek
30 g Petržel listová
200 g Rukola
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. 1. krok

Příprava bulguru (cca 20 min): Olivový olej nahřejeme mírně v kastrolu, přidáme kurkumu a kari a krátce zpěníme, tak se nám rozvoní a uvolní barvu. Poté je zalijeme zeleninovým vývarem a zavaříme. Přisypeme bulgur (v tenké vrstvě), promícháme, přiklopíme poklicí a necháme na teple dojít do změknutí. Hotový bulgur pomocí vidličky lehce promícháme, aby se propářil.

2. 2. krok

Zeleninu omyjeme, u papriky vykrojíme jadřinec. Cuketu a lilek podélně nakrájíme na plátky cca 10 mm silné. Rajčata příčným řezem překrojíme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme příčným řezem na kolečka o síle cca 1,5 cm. Grilujeme na předem nahřátém grilu, mírně potřený olejem po obou stranách.

3. 3. krok

Rozmražené trhané orestujeme na pánvi s malým množstvím oleje na mírném ohni asi 5 minut dozlatova.

4. 4. krok

Oloupaný česnek nastrouháme na jemném struhadle. Listovou petržel nakrájíme na jemné nudličky. Nastrouhaný česnek s nudličkami petržele krátce smícháme v misce s jogurtem a ochutíme solí.

5. 5. krok

Rukolu propláchneme ve studené vodě a necháme okapat.

Do středu teplého talíře servírujeme teplý ochucený bulgur, k němu aranžujeme grilovanou zeleninu ochucenou olivovým olejem a orestované veggie trhané. Pokrm doplníme česnekovým dipem a rukolou.

Nakupte potřebné ingredience

Veggie trhané maso (1 kg)

Bulgur (500 g)

Zeleninový vývar (ideálně domácí) (1litr)

Olivový olej extra panenský (1kousek)

Pepř černý mletý (1kousek)

Kurkuma mletá (1špetka)

Kari (1kousek)

Lilek (750 g)

Cuketa (750 g)

Cibule žlutá (300 g)

Rajčata (400 g)

Olivový olej extra panenský (1kousek)

Paprika červená (600 g)

Jogurt bílý (450 g)

Česnek (40 g)

Petržel listová (30 g)

Rukola (200 g)

Sůl (1špetka)