Do dvou hodin
1 porce
Na dno pekáče nandejte na měsíčky nasekanou cibuli a jablko, přidejte napůl rozkrojenou palici česneku. Selečí maso ze vše stran osolte a opepřete. Položte ho na cibuli a jablka, přidejte šalvěj a rozmarýn a vše lehce podlijte vodou. Pekáč přiklopte a dejte ho péct na 170 stupňů na cca 90 minut. Po této době ho odkryjte a dopečte dozlatova při 190 stupních. Během této doby maso přelévejte výpekem. Upečené maso servírujte s bramborovými plackami.
Brambory se slupkou uvařte do změknutí a nechte je zcela zchladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce a hrubou mouku. Zpracujte těsto, které se nebude příliš lepit. Těsně před tvarováním ho osolte. Vlhkýma rukama tvořte asi centimetr tlusté placky, které smažte z obou stran na sádle dozlatova.