Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Brambory typu A
1 ks Mrkev
1 ks Petržel
1 kousek Celer
2 ks Vejce
1 ks Šunková klobása
1 balení Sterilovaný hrášek
1 lžíce Plnotučná hořčice
2 ks Nakládané okurky
300 ml Majonéza
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Připravíme si suroviny

Omyté neoloupané brambory dejte vařit společně s neoloupanou celou mrkví, petrželí a kouskem celeru. Zvlášť si uvařte 2 vejce natvrdo.

 

2. Nakrájejte

Uvařené brambory a zeleninu nechte zcela zchladnout a pak je oloupejte. Stejně tak uvařená vejce. 

Brambory, vejce na tvrdo, šunkovou klobásu a nakládané okurky nakrájejte na kostičky (na brambory a vejce použijte drátěný kráječ - mřížku).

Uvařenou a oloupanou kořenovou zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle. 

 

3. Vše smíchejte

Vše přendejte do velké mísy. Přidejte hrášek bez nálevu, plnotučnou hořčici a majonézu. Vše opatrně smíchejte, aby se kostičky brambor příliš neporušily. 

Dle chuti salát dosolte a lehce opepřete.

Podávejte ideálně pár hodin odleželý v lednici.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory typu A (1 kg)

Mrkev (1 ks)

Petržel (1 ks)

Celer (1kousek)

Vejce (2 ks)

Šunková klobása (1 ks)

Sterilovaný hrášek (1balení)

Plnotučná hořčice (1 lžíce)

Nakládané okurky (2 ks)

Majonéza (300 ml)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)