Do dvou hodin
1 porce
Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 50 ml vlažné smetany a trošky mouky nechte vzejít kvásek. U jednoho vejce oddělte bílek od žloutku.
Hladkou mouku, povolené nakrájené máslo, žloutek a celé vejce, zbytek vlažné smetany, cukr, sůl, kardamom a citronovou kůru dejte do zadělávací mísy. Přidejte i aktivní kvásek. Ideálně v kuchyňském robotu zadělejte těsto, zakryjte ho a nechte vykynout cca 90 minut.
Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů. Z každého kousku těsta odřízněte jednu třetinu. Z většího dílu vytvarujte ,,hada” a toho stočte do tvaru S, vznikne tělo a hlava zajíčka.
Z menšího kousku vytvarujte zaječí uši, stačí ho rozstřihnout velkými nůžkami a přidělat je k hlavičce. Zajíčky nechte kynout pod čistou utěrkou ještě cca 20 minut na plechu s pečicím papírem. Mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů (spodní a horní ohřev).
Z kousků rozinek vytvořte ušákům oči a každý kousek pomašlujte vaječným bílkem. Pečte asi 15 minut dozlatova.
Hned po vytažení z trouby ještě horké zajíčky potřete směsí rozpuštěného másla, medu a rumu.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.