Celer bulvový s natí
- Země původu:
- Portugalsko
- Popis produktu
Celer s natí
O PRODUKTU
Často užívaná kořenová zelenina. Využívaná bývá jak její hnědá kořenová bulva, tak bohatá zelená nať. Má svou specifickou chuť.
Příprava: V části s kořínky se ráda zachycuje hlína (a někdy je uvězněná i v záhybech dužiny). Kořínky je potřeba vykrojit a celer v jejich místě oloupat. Na straně s natí stačí celer jen seříznout, na zbytku povrchu si už pomůžete škrabkou.
Informace: Dužina může po odkrojení reagovat na vzduch zhnědnutím a vysýcháním. Je možné mu pomoci ponoření do vody s trochou citronové šťávy.
Neopomenutelná součást vývaru, stejně jako mrkev a petržel. Celer se však často používá krom do polévek, i do omáček, pod pečené nebo dušené maso, ale výborný je též syrový v salátech a pomazánkách v kombinaci s dalšími druhy kořenové zeleniny. Také se využívá na pyré, hranolky, lze ho péct, oglazovat na másle nebo ho jen tak na kostičky nakrájeny osmahněte na tuku či poduste s trochou tekutiny a použít jako přílohu. Celerovou nať i s listy můžete zpracovat do vývaru. Listy můžete i usušit a stonky zase nakrájet (případně i zmrazit) jako základ na polévku.
- Skladovací podmínky
- Celer by měl být uskladněn v bedničce vyskládané rašelinou nebo pískem.
- Složení
Celer bulvový.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.