Avokádo Hass "Ready to Eat" malé
- Země původu:
- Kolumbie
- Popis produktu
Avokádo "Ready to Eat" je vhodné k okamžité konzumaci.
Odrůda: Hass
O PRODUKTU
Avokádo se řadí mezi ovoce. Jedná se o zralý plod měkký, má oválný tvar připomínající vejce, hrbolatou slupku tmavě zelené (až černé) barvy. Nedozrále avokádo je barvy jasně zelené a na omak velmi tvrdé. Dužina má zelonožlutou barvu a ve zralém stavu se dobře roztírá. Avokádo má lahodnou krémovou konzistenci a jemnou chuť.
Tip na vychutnání: Avokádo rozkrojte napůl, vyjměte pecku a přidejte pár kapek citronové šťávy (jinak zešedne a zhořkne). Osolte a opepřete, nic víc není potřeba a pak si jen užívejte jeho lahodnou, jemnou chuť.
TIP NA RECEPT: AVOKÁDOVÝ SALÁT S PESTEM
Budete potřebovat:
20 g piniových oříšků
1 stroužek česneku
20 g strouhaného parmazánu
40 g čerstvé bazalky
5 lžic olivového oleje
150 g míchaných salátových listů
250 g cherry rajčat
150 g mini kuliček mozzarelly
2 avokáda
sůl a pepřPostup přípravy: Rozehřejte pánev a na střední teplotě opékejte piniové oříšky asi 3 minuty do zlatohněda. Vychladíme je na talíři. Česnek nakrájejte nahrubo. Vložte do mixéru, tyčového mixéru nebo kuchyňského robotu. Přidejte vychladlé piniové oříšky a sýr. Krátce promícháme, aby byla směs stále hrubá. Přidejte bazalku a krátce promíchejte. Přidejte olivový olej. Mixujte, dokud nezískáte požadovanou texturu: hladké nebo hrubé pesto. Pokud je pesto podle vaší chuti příliš husté, přidejte olivový olej. Dochuťte solí a pepřem. Listy salátu rozdělte na čtyři talíře. Cherry rajčata rozpůlíme. Na salát položte půlky rajčat a okapanou mozzarellu. Nakrájejte avokádo po celém obvodu pecky. Otočte obě poloviny od sebe. Vyjmeme pecku, dužinu vydlabeme ze slupky a nakrájíme na tenké plátky. Plátky položte na salát a pokapejte pestem.
O PRODUKTU
Avokádo se řadí mezi ovoce. Hass je nejpěstovanějším typem avokáda. Toto avokádo je jako zralý plod měkký, má oválný tvar připomínající vejce, hrbolatou slupku tmavě zelené (až černé) barvy. Dužina má zelonožlutou barvu a ve zralém stavu se dobře roztírá. Avokádo má lahodnou krémovou konzistenci a jemnou chuť. Toto ovoce má nezvyklé množství tuku, přičemž svým složením se podobá olivovému oleji.
Konzumace: Konzumuje se pouze dužina, bez slupky a bez pecky. Nakrájejte ovoce uprostřed a přidejte kapky citronové šťávy (jinak zešedne a zhořkne) nebo své oblíbené koření.
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, zkuste si udělat AVOKÁDOVÉ GUACAMOLE. Příprava je extrémně jednoduchá a výsledek má velmi variabilní využití. Guacamole můžete servírovat na oslavě společně s nachos, použít jako dip k hranolkům a nebo třeba jako pomazánku na chleba.
Avokádo se nejčastěji používá do pomazánek, sendvičů, salátů a také k přípravě dezertů i smoothie.
TIP
Při schování do lednice bude dozrávání pomalejší.
Co coating je :
Titbit začal testovat substance pro coating v roce 2021.Začali zkoumat kombinaci přírodních jedlých vosků,které jsou schválené k výrobě aplikací pro ochranu ovoce v EU.Je 100% jedlá,vegen a má veškeré certifikáty.
Jak se coating aplikuje :
Látka se aplikuje “waxing” stroje ještě před dozráváním.Nejprve dochází k očištění.Poté se aplikuje tenká vrstva vosku a následně se vysuší proudem teplého,suchého vzduchu.
Proč coating :
Avokáda po aplikaci coatingem na první pohled vypadají čerstvější,není patrná dehydratace.Senzorické vlastnosti jsou i po 8 dnech v pořádku.Zároveň díky coatingu dochází k větší pevnosti.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suché a chladné místnosti. Možno skladovat i v ledničce.
- Složení
Avokádo Hass.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.