Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Paprika zeleninová červená, 1 ks

cca 220 g
Běžná cena
21,98 Kč 99,90 Kč/kg
Země původu:
Španělsko
Popis produktu

Zeleninová paprika červená

Jakost: I.

Kalibr: 80+ mm

O PRODUKTU

Paprika patří do čeledi lilkovitých, jakožto i rajčata, lilek nebo brambory. Papriky sladké mívají různé barvy i tvary. Mohou být voskově bílé, zelené, žluté, oranžové, červené, hnědé, fialové až černé. Tvar papriky bývá podlouhlý, špičatý, hranatý nebo zploštělý. Plody papriky někdy lidé mylně pokládají za lusky, ale v botanickém smyslu se jedná o bobule. Papriky jsou duté plody a uvnitř jsou rozděleny žebry na kterých jsou semínka.

Paprika je nepostradatelnou surovinou do salátů, když ji ale opečete, rozhodně neprohloupíte. Budete si pak moct připravit vynikající POLÉVKU Z PEČENÝCH PAPRIK A RAJČAT podle Coolinářky.

Příprava: Umyté papriky při krájení zbavujeme jádřince se stopkou. Dáváme pryč i bílé vnitřní části na žebrech lusků a snažíme se získat co nejvíc čisté dužiny.

Krájení: Papriku lze nakrájet více způsoby, jež se často vybírá podle tvaru papriky či podle požadované koncové podoby. Příklady krájení:

• Chytit papriku za stopku a odshora dolů odřezávat vystouplé části papriky mezi žebry. Poté vám zůstane v ruce stopka s jádřincem a žebry. Výsledkem jsou vypouklé mističky z dužiny.
• Držet papriku za stopku a krájet podélně. Řez se vede napříč jednotlivými oblouky lusku a po odkrojení se získá plochý plátek, u kterého zůstane žebro uprostřed.
• Seříznout stopku a konec lusku tak, aby se paprika dále upravila do přibližného tvaru válce, ten pak stačí proříznout a přeříznutím žeber rozbalit a dočistit. Získá se tak jeden velký kus papriky.

Loupání: Škrabkou se zoubky očistit papriku od slupky, oloupat slupku opečením nebo spálením slupka na povrchu (slupka se spálí, pak se nechá chvíli zapařit)

Konzumuje se převážně syrová v salátech, výborná je ale i grilovaná, pečená, marinovaná, popřípadě zapékaná plněná rýží, masem nebo kuskusem. Lze z papriky vytvořit také dipy, polévky či pyré.

 

Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě od +4°C do +8°C.
Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Paprika zeleninová červená.

Popis produktu

Třída jakosti I.

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1000915