Gurmet Rib Eye
Značka: Gurmet
- Země původu:
- Brazílie
- Narozeno:
- Brazílie
- Chov/Vykrmeno:
- Brazílie
- Poraženo:
- Brazílie
- Bouráno:
- Brazílie
Aktuální trvanlivost: 16 dní
- Popis produktu
Gurmet Rib Eye 200 g.
Původ masa: Maso plemene Angus, Hereford nebo Zebu pocházející z Brazílie v Jižní Americe. Zvířata žijí volně a krmí se výhradně travou na pastvě - tzv. grass fed.
Doba zrání masa je minimálně 35 dnů a zraje tzv. mokrou cestou ve vakuovém balení při teplotě 0°C - 2°C.Druh masa: Málo namáhaný sval mezi podplečím a nízkým roštěncem. Spolu se svíčkovou patří k nejjemnějším a nejchutnějším masům díky svému protučnění. Pouze steaková úprava – velice šťavnaté a křehké maso. Maso vysoké roštěné obsahuje 16 % tuku a je pro něj typické výrazné mramorování bílými tukovými žilkami.
Příprava: Maso vyjměte z obalu nechte asi půl hodiny před přípravou odpočinout v pokojové teplotě. Můžete lehce potřít olivovým olejem. Vložte na rozpálenou suchou pánev a opékejte z každé strany 2-3 minuty (úprava medium rare/ medium). Po sejmutí z pánve nechte cca 5 minut odpočinout. Osolte (doporučujeme šupinkovou sůl) a opepřete. případně můžete nechat rozpustit kousek másla pro zjemnění chuti. Doporučujeme servírovat na nahřátém talíři. Dobrou chuť!
Videorecept: https://www.youtube.com/watch?v=M9NA7hhecr4
O značce Gurmet
Řezníci z Gurmetu připravují maso pro nejnáročnější zákazníky z gastronomie již od roku 2003 ve vlastním provozu v Kralupech nad Vltavou a od roku 2019 i v Opavě. V roce 2017 byly výrobky Gurmet představeny i Vám, zákazníkovi v maloobchodě. Hlavní myšlenkou je nabídnout Vám maso v prvotřídním zpracování s vysokou přidanou hodnotou. Maso Gurmet vyniká tzv. kuchyňskou úpravou, kdy získáváte úsporu času a suroviny při přípravě. V kuchyni není potřeba maso dále očišťovat nebo porcovat, stačí už jen začít s vařením. Gurmet zpracovává hovězí a vepřové maso primárně od chovatelů v České republice. U některých výrobků není tuzemská produkce dostačující, pak vybíráme maso od špičkových evropských dodavatelů, hlavně v Německu, Belgii nebo Irsku.
Gurmet kvalita a ekologie.
Bidfood je od roku 2006 držitelem mezinárodních certifikátů kvality IFS, MSC, ASC a BIO. V obou našich provozech důsledně pracujeme na snižování uhlíkové stopy a stálém snižování spotřeby vody a elektrické energie. Dále dáváme přednost dodavatelům z České republiky, kteří jsou co nejblíže našim závodům V Kralupech nad Vltavou a Opavě. Postupně instalujeme nejmodernější technologie s minimální spotřebou energií.
Veškeré papírové obaly jsou ze 100% recyklovaného papíru. V případě plastových obalů, které stále nejsou stoprocentně nahraditelné při balení masa (mají nejlepší vlastnosti pro udržitelnost a kvalitu výrobků), používáme obaly, které mají minimálně 20% podíl recyklovaného plastu.
U masa je důležitá i rychlost zpracování a doprava k Vám, zákazníkovi. Maso pro Vás zpracováváme a dodáváme 6 dní v týdnu tak, aby se k Vám vždy dostal čerstvě vyrobený produkt.
Pokud jste dočetli až sem, pevně věříme, že Vás naše výrobky zaujaly a máme velkou radost z toho, že Vám můžeme poskytnout stejnou kvalitu jako pro nejlepší restaurace v naší zemi.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v chladu při teplotě 0-4°C.
- Název a adresa výrobce
- Bidfood Czech Republic s.r.o., V Růžovém údolí 553, Kralupy nad Vltavou 278 01
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 16 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 16 dní
- Složení
Hovězí vysoký roštěnec.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.