Petržel kořenová praná s natí svazek
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Petržel kořenová praná s natí svazek
O PRODUKTU
Petržel kořenová bývá zaměňována pro svou podobnost s pastinákem, byť je zajímavé že je příbuzná s celerem - patří do stejné čeledi, čeledi miříkovitých. V kuchyni má široké uplatnění. Kořen petržele se používá nejčastěji do polévek a omáček nebo jako základ pod dušené nebo pečené maso. Využít se dá však i na pyré, syrová do salátů nebo si jí zapéct s česnekovým nebo jiným aioli. Nať je ideální do polévky, šťouchaných brambor nebo si z nich udělat třeba pastu (rozmixovat společně nať, česnek, sůl, olej a oblíbený nastrouhaný nebo roztíratelný sýr).
PETRŽEL vs. PASTIŇÁK
Tyto dvě zeleniny jdou lehce od sebe poznat podle kořene a nati. Petržel má velikost kořene většinou menší i tenčí a nať po seříznutí má toto místo děláno do kulatého tvaru. Pastinák oproti tomu má kořen větší a hrubší, nať jakoby přímo z lehce prohloubeného středu - není tedy po celém vršku kořene jako u petržele. Rozdíl je také v chuti. Chuť pastináku je mléčnější, sladší a jemnější. Petržel nezakryje zase svůj ostřejší ráz.
- Skladovací podmínky
- Petržel by měla být uskladněna na chladném místě. Skladujte při teplotě od +5°C do +8°C.
- Složení
Petržel kořenová.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.