Prantl Tokajská klobása
- Popis produktu
Tepelně neopracovaný výrobek z vepřového a hovězího masa. Neobsahuje žádné strojně dělené maso.
Klobáse dodává chuť použití kvalitní papriky.
Klobása patří do uzenin, které se vyrábějí z mletého masa. Konzistence bývá obvykle tvrdá, neplatí však pravidlo, že čím tvrdí klobása tím lepší. Každá klobása by měla být trvanlivá. Rozhodně by měla vydržet déle než jakýkoliv párek. Na klobáskách si pochutnávali již Sumerové nebo Římané. O této potravině psal např. i Homér ve své Odyseji, dramatik Epicharmus nazval jednu ze svých divadelních her Klobása. V mnoha domácnostech se klobásy přidávají do různých druhů jídel např: Fazolová polévka s klobásou, Fazolový guláš s klobásou, Fazole s klobásou, Kapustnica s klobásou. Do počátku 90. let existovat potravinářský kodex, který stanovoval, že klobásy nesmí být složené z ničeho jiného než z masných výrobku, soli, koření, vody a vitaminů či minerálních látek.
O výrobci
Podnik Prantl masný průmysl s.r.o. byl založen v roce 1992 panem Janem Prantlem, který tento podnik restituoval. Svou činností navazuje na dlouholetou tradici výroby masných výrobků v Žirovnici, kdy se její počátky datují již od roku 1889
Podnik patří mezi významné výrobce masných výrobků v České Republice. V průběhu let došlo v podniku ke specializaci a současný výrobní program obsahuje jak výsekové maso, tak i celou škálu masných výrobků s prioritou výroby masných specialit a šunek. Podnik historicky patří k tradičním výrobcům fermentovaných trvanlivých masných výrobků a při jejich výrobě klade důraz na zachování tradičního způsobu výroby, který dává těmto výrobkům nezaměnitelnou chuť a aroma.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě 0 - 5°C.
- Název a adresa výrobce
- PRANTL Masný průmysl s.r.o., Havlíčkovo náměstí 46, Žirovnice 39468
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 59 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 59 dní
- Složení
Vepřové maso, vepřové sádlo, hovězí maso, dusitanová solicí směs (jedlá sůl; konzervant: dusitan sodný), kořenící přípravek: ( koření v různém poměru; dextróza; látka zvýrazňující chuť a vůni: glutaman sodný; barvivo: paprikový extrakt; antioxidant: erythorban sodný; sůl), jedlé kolagenové střevo.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1912 kJ |
Tuky | 39 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g |
Sacharidy | 2.6 g |
Z toho cukry | 0.3 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 3.4 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.