Primas Václavská klobása
- Popis produktu
Klasická grilovací klobása. Výborná k podávání s čerstvým chlebem a hořčicí.
Klobása patří do uzenin, které se vyrábějí z mletého masa. Konzistence bývá obvykle tvrdá, neplatí však pravidlo, že čím tvrdí klobása tím lepší. Každá klobása by měla být trvanlivá. Rozhodně by měla vydržet déle než jakýkoliv párek. Na klobáskách si pochutnávali již Sumerové nebo Římané. O této potravině psal např. i Homér ve své Odyseji, dramatik Epicharmus nazval jednu ze svých divadelních her Klobása. V mnoha domácnostech se klobásy přidávají do různých druhů jídel např: Fazolová polévka s klobásou, Fazolový guláš s klobásou, Fazole s klobásou, Kapustnica s klobásou. Do počátku 90. let existovat potravinářský kodex, který stanovoval, že klobásy nesmí být složené z ničeho jiného než z masných výrobku, soli, koření, vody a vitaminů či minerálních látek.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě 0-4°C.
- Název a adresa výrobce
- R&R Food s.r.o., Praha 4, Zárubova 504/19
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 23 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 20 dní
- Složení
- Vepřové maso, pitná voda, jedlá sůl, konzervant E250, stabilizátor E450, dextróza, paprikový extrakt, barvivo: karmíny, látka posilující chuť a vůni E621, koření, antioxidant E300. Max obsah tuku 30%. Na 1kg hotového výrobku bylo použito 95% masa.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1210 kJ |
Energetická hodnota | 323 kcal |
Tuky | 27 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 10.3 g |
Sacharidy | 1 g |
Z toho cukry | 0.8 g |
Bílkoviny | 10.2 g |
Sůl | 2.4 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.