Blaník Camembert měkký zrající plnotučný sýr s bílou plísní na povrchu (45%)
- Popis produktu
Jemný plísňový sýr. Lze ho využít na mnoho způsobů, mezi oblíbené patří krom smažení v trojobalu, také pečení v alobalu na grilu nebo v troubě či jen tak konzumovat při melém pohoštění. Jeho chuť se příjměně doplňuje s chutí ořechů a hroznového vína.
ZAJÍMAVOST
První velkou průkopnicí camembertu byla selka Marie la Fontaine Harel z vesničky Roiville z francouzské Normandie. Ta začala tyto sýry prodávat na trzích v nedaleké vesnici Camembert.
- Adresa dodavatele
- ALIMPEX FOOD a.s., Českobrodská 1174, 198 00 Praha 9 - Kyje
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě od +4°C do +8°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 29 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 26 dní
- Složení
- Pasterované mléko, jedlá sůl, mikrobiologické syřidlo, mlékařské a plísňové kultury
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1163 kJ |
Energetická hodnota | 280 kcal |
Tuky | 22 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 14 g |
Sacharidy | 0.5 g |
Z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 1.9 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Mléko | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.