Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.
0
K pokladně

Král Sýrů Hermelín lahůdková paprika

120 g

Nakupte více za méně

Běžná cena
50,90 Kč 424,17 Kč/kg

Související varianty v Multikupu

Král Sýrů Hermelín originál
Běžná cena
50,90 Kč
424,17 Kč/kg
Král Sýrů Hermelín zelený pepř
Běžná cena
50,90 Kč
424,17 Kč/kg
Král Sýrů Hermelín provensálské bylinky
Běžná cena
50,90 Kč
424,17 Kč/kg

Značka: Král Sýrů

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Hermelín Lahůdková paprika

Lehká chuť sladké papriky.

Vyzrálost

Více než 20 dní do data spotřeby: sýr je svěží a pevnější

10–20 dní do data spotřeby: sýr je ideálně vyzrálý a krémový

Méně než 10 dní do data spotřeby: sýr má výraznější chuť a vůni

Párování

S vínem: šťavnaté, nazrálé Chianti Reserva, Chianti Reserva DOCG 2011, Tenuta Il Palazzo

S delikatesami: pražené mandle, sušená rajčata

O značce

Hermelín – originální český sýr s ušlechtilou bílou plísní spatřil tmu sklepů před více než 90 lety v Přibyslavi, v srdci Vysočiny. Seznamte se s Králem sýrů!

 

Historie českého hermelínu se začala psát během 1. světové války, kdy se do Československa dostala francouzská pochoutka camembert. Kdo k nám tehdy přivezl její recepturu zůstává záhadou. Jisté je však to, že se čeští mlékaři a sýraři na Přibyslavsku rozhodli tuto delikatesu s bílou plísní na povrchu, vyrobit také. Založili proto roku 1923 v Hesově mlékařské družstvo Pribina, které začalo vyrábět Přibyslavský camembert.

Silně aromatický camembert však bylo třeba přizpůsobit chuti českých labužníků. Hesovští sýraři přišli s vlastní úpravou původní receptury. Začali používat pasterované mléko a jiný druh plísně, díky které sýr při zrání získává příjemné žampionové aroma a krémově lahodnou chuť. Pro svůj produkt také v roce 1946 nechali patentovat vlastní název – Hermelín. Novému sýru se skvěle dařilo a postupně se začal prodávat v celém Československu.

V devadesátých letech dvacátého století procházela česká společnost významnými změnami, které se promítly i do sýrařského prostředí. Majitelem závodu Pribina se v roce 1993 stal uznávaný francouzský sýrařský odborník Jean-Noël Bongrain. A právě v tomto roce se také hesovský hermelín začal prodávat pod značkou Král Sýrů, která vyjadřuje jeho prémiovou kvalitu.

Příběh úspěchu značky Král sýrů se píše již více než 90 let a stále nekončí. Dnes je Král Sýrů vnímaný jako delikatesa, jejíž krémová chuť a konzistence se skvěle hodí k vybraným druhům ušlechtilých vín.
Tématu párování sýru a vína se Král sýrů intenzivně věnuje, a otevírá tak českým gurmetům stále nové a nové možnosti.

 

Skladovací podmínky
Uchovejte při teplotě od +2 °C do +8 °C.
Název a adresa výrobce
SAVENCIA Fromage & Dairy Czech Republic, a.s., Vyskočilova 1481/4, Praha 140 00
Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Mléko, paprikové koření 1,8 % (ionizováno), jedlá sůl, mlékařské kultury, Penicillium candidum. Sušina: 48 %. Tuk: 26,4 %

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 1331 kJ
Energetická hodnota 321 kcal
Tuky 27 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
Sacharidy 2.5 g
Z toho cukry 0.5 g
Bílkoviny 17 g
Sůl 1.6 g

Alergeny

Mléko Ano

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1001740