Pick Maďarská klobása Makoi
- Popis produktu
Maďarská klobása s výraznou paprikovou chutí.
100g výrobku bylo vyrobeno ze 148g masa.
Klobása patří do uzenin, které se vyrábějí z mletého masa. Konzistence bývá obvykle tvrdá, neplatí však pravidlo, že čím tvrdí klobása tím lepší. Každá klobása by měla být trvanlivá. Rozhodně by měla vydržet déle než jakýkoliv párek. Na klobáskách si pochutnávali již Sumerové nebo Římané. O této potravině psal např. i Homér ve své Odyseji, dramatik Epicharmus nazval jednu ze svých divadelních her Klobása. V mnoha domácnostech se klobásy přidávají do různých druhů jídel např: Fazolová polévka s klobásou, Fazolový guláš s klobásou, Fazole s klobásou, Kapustnica s klobásou. Do počátku 90. let existovat potravinářský kodex, který stanovoval, že klobásy nesmí být složené z ničeho jiného než z masných výrobku, soli, koření, vody a vitaminů či minerálních látek.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suhcu při teplotě 5-20°C.
- Název a adresa výrobce
- Delpra s.r.o. V Klukovicích 321 152 00 Praha 5
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 57 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 46 dní
- Složení
Vepřové maso, vepřové sádlo, jedlá sůl, paprika mletá pálivá 1,80%, koření, dextróza, extrakty koření, barvivo E160c, konzervanty E250, E202, kouř, jedlé vepřové střívko. 100g výrobku bylo vyrobeno ze 148g masa
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1917 kJ |
Energetická hodnota | 463 kcal |
Tuky | 41 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 17 g |
Sacharidy | 0.5 g |
Z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 23 g |
Sůl | 4 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.