Kostelecké Uzeniny Morkové kosti
Značka: Kostelecké Uzeniny
- Země původu:
- Česká republika
- Narozeno:
- Česká republika
- Chov/Vykrmeno:
- Česká republika
- Poraženo:
- Česká republika
- Bouráno:
- Česká republika
- Popis produktu
Morkové kosti se prodávají nasekané na menší špalíky, v jejichž středu se ukrývá morek. V případě mladšího dobytka má červenou až načervenalou barvu, u starších kusů je narůžovělý. Tepelně opracovaný má želatinovou konzistenci a vyznačuje se velmi delikátní chutí.
Morkové kosti se s oblibou využívají na polévky, vývary a demi-glace. Lze je také péci v troubě a morek poté konzumovat samostatně s pečivem, nebo z něj připravit pomazánku ochucenou solí, česnekem, petrželkou a citronovou šťávou. Při tepelné úpravě je třeba hlídat čas – morek je tvořen převážně tukem a po určité době se rozpustí. Syrový morek se využívá také k přípravě knedlíčků do polévky.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a chladu při teplotě 1-5°C.
- Složení
Hovězí mokové kosti.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.