Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.
0
K pokladně

Farma Hana Součková Zelí hlávkové bílé špičaté rané, 1 ks

400 g
Běžná cena
49,90 Kč 124,75 Kč/kg

Značka: Farma Hana Součková

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Zelí hlávkové bílé špičaté rané z farmy Hana Součková

Kalibr: 400g+

O PRODUKTU

Hlávkové zelí má v kuchyni široké využití jak syrové, tak tepelně upravené. Syrové lze používat na saláty, tepelně zpracované do polévek, na zelňáky, dušené k masu a také si z něj můžete vyrobit kysané zelí.

Farma Hany Součkové nepoužívá na svých polích žádné chemikálie, tudíž se mohou na plodinách objevovat lehké povrchové vady.

 

RECEPT

Kysané zelí ve sklenici

DOBA PŘÍPRAVY: 35 minut

Co budete potřebovat?

- 1 středně velká hlávka zelí 
- 2 lžíce mořské soli 
- 1 lžíce kmínu

Postup

Ze zelí oberte vrchní listy  a vykrojte košťál. Poté jej nakrájejte na tenké nudličky nebo nakrouhejte do mísy. Rovnoměrně prosolte a posypte kmínem. Následně zelí velkou vařečkou se zploštělým koncem či dřevěnou paličkou na maso zhruba 10–15 minut tlučte, aby získalo jasnější barvu, a pustilo šťávu. Obsah mísy natlačte do umytých a osušených sklenic tak, aby šťáva vystoupila nad zelí a hladina byla okolo 5 cm pod okrajem sklenice. Stěny nad hladinou očistěte papírovou utěrkou.

Sklenice uzavřete; ideální jsou patentní sklenice, velké zavařovací sklenice (šroubovací raději ještě důkladně obalte plastovou fólií). Sklenice můžete také důkladně omotat plastovou fólií tak, aby na celém povrchu tvořila cca 5 vrstev. Nechte stát v teple nejméně 3 dny, ale klidně i 2–3 týdny, pak buď snězte, nebo přeneste do chladu. Čím déle bude zelí ležet, tím více bude nabývat mléčně sklovitého vzhled. Recept převzat z Apetitonline.cz     

Dobrou chuť.

O FARMĚ HANA SOUČKOVÁ

Od roku 2018 pěstuje Hanka Součková na svých polích v polabských Semicích zeleninu, bylinky a jedlé květy. Hospodaří na ploše přibližně 10 hektarů, kde využívá symbiózy více než padesáti druhů rostlin, které pěstuje. Hlavními pomocníky na plný úvazek jsou lidé z nejbližšího okolí, kteří se, stejně jako ona, nebojí práce na čerstvém vzduchu. Firemní filozofií je od začátku pěstovat vše s co největším ohledem k přírodě. Zrovna tak, jak hospodařil už Hanky praděda. Plodiny na pole umísťuje, aby jedna pomohla druhé. Místo nesmyslného vnášení dalších a dalších chemikálií do krajiny raději vezme motyčku a přebytečný plevel odstraní mechanicky. S hnojením jí pomáhají jejich ovečky, králíci a drůbež. Pro Hanku je důležité, aby se za své počínání především sama před sebou nemusela stydět a své podnikání bere jako ohromný závazek vůči své rodině, blízkým, jejím zákazníkům a také generacím, které přijdou po nás.

 

 

 

Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě od +2°C do +6°C.
Název a adresa výrobce
Farma Hana Součková
Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Zelí hlávkové bílé špičaté rané.

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1021391