Farma Hana Součková Zelí hlávkové bílé špičaté rané, 1 ks
Značka: Farma Hana Součková
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Zelí hlávkové bílé špičaté rané z farmy Hana Součková
Kalibr: 400g+
O PRODUKTU
Hlávkové zelí má v kuchyni široké využití jak syrové, tak tepelně upravené. Syrové lze používat na saláty, tepelně zpracované do polévek, na zelňáky, dušené k masu a také si z něj můžete vyrobit kysané zelí.
Farma Hany Součkové nepoužívá na svých polích žádné chemikálie, tudíž se mohou na plodinách objevovat lehké povrchové vady.
RECEPT
Kysané zelí ve sklenici
DOBA PŘÍPRAVY: 35 minut
Co budete potřebovat?
- 1 středně velká hlávka zelí
- 2 lžíce mořské soli
- 1 lžíce kmínuPostup
Ze zelí oberte vrchní listy a vykrojte košťál. Poté jej nakrájejte na tenké nudličky nebo nakrouhejte do mísy. Rovnoměrně prosolte a posypte kmínem. Následně zelí velkou vařečkou se zploštělým koncem či dřevěnou paličkou na maso zhruba 10–15 minut tlučte, aby získalo jasnější barvu, a pustilo šťávu. Obsah mísy natlačte do umytých a osušených sklenic tak, aby šťáva vystoupila nad zelí a hladina byla okolo 5 cm pod okrajem sklenice. Stěny nad hladinou očistěte papírovou utěrkou.
Sklenice uzavřete; ideální jsou patentní sklenice, velké zavařovací sklenice (šroubovací raději ještě důkladně obalte plastovou fólií). Sklenice můžete také důkladně omotat plastovou fólií tak, aby na celém povrchu tvořila cca 5 vrstev. Nechte stát v teple nejméně 3 dny, ale klidně i 2–3 týdny, pak buď snězte, nebo přeneste do chladu. Čím déle bude zelí ležet, tím více bude nabývat mléčně sklovitého vzhled. Recept převzat z Apetitonline.cz
Dobrou chuť.
O FARMĚ HANA SOUČKOVÁ
Od roku 2018 pěstuje Hanka Součková na svých polích v polabských Semicích zeleninu, bylinky a jedlé květy. Hospodaří na ploše přibližně 10 hektarů, kde využívá symbiózy více než padesáti druhů rostlin, které pěstuje. Hlavními pomocníky na plný úvazek jsou lidé z nejbližšího okolí, kteří se, stejně jako ona, nebojí práce na čerstvém vzduchu. Firemní filozofií je od začátku pěstovat vše s co největším ohledem k přírodě. Zrovna tak, jak hospodařil už Hanky praděda. Plodiny na pole umísťuje, aby jedna pomohla druhé. Místo nesmyslného vnášení dalších a dalších chemikálií do krajiny raději vezme motyčku a přebytečný plevel odstraní mechanicky. S hnojením jí pomáhají jejich ovečky, králíci a drůbež. Pro Hanku je důležité, aby se za své počínání především sama před sebou nemusela stydět a své podnikání bere jako ohromný závazek vůči své rodině, blízkým, jejím zákazníkům a také generacím, které přijdou po nás.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě od +2°C do +6°C.
- Název a adresa výrobce
- Farma Hana Součková
- Složení
Zelí hlávkové bílé špičaté rané.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.