Olomoucké tvarůžky velké gastro
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Olomoucké tvarůžky velké gastro jsou zrající sýr s mazem na povrchu. Mají charakteristickou chuť a vůni. Stupeň jejich zralosti určuje způsob kuchyňské úpravy. Zpočátku zrání jsou vhodné pro tepelnou úpravu – pečení, smažení, grilování. Zralé se nakládají, poslouží jako dezert nebo předkrm. Uleželé konzumujeme s čerstvým pečivem, cibulí a pivem.
O výrobci:
Tradice výroby Olomouckých tvarůžků sahá do 15. století. Dnešní společnost A. W. spol. s.r.o. byla založena v Lošticích roku 1876 rodinou Wesselsových. Tvarůžkárna byla po roce 1991 vrácena potomkům původních majitelů, kteří továrnu zmodernizovali. V roce 2010 získaly Olomoucké tvarůžky ocenění Evropské komise udělením chráněného zeměpisného označení.
- Skladovací podmínky
- (4 až 8) °C
- Název a adresa výrobce
- A.W. spol. s r.o., Palackého 4, Loštice, 789 83
- Složení
- TVAROH, jedlá sůl, regulátory kyselosti E500, E170, mlékařské kultury
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 541 kJ |
Energetická hodnota | 127 kcal |
Tuky | 0.4 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0.3 g |
Sacharidy | 2.6 g |
Z toho cukry | 2.6 g |
Bílkoviny | 28 g |
Sůl | 4.5 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Mléko | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.