Lagris Čočka červená loupaná celá
Související varianty v Multikupu
Značka: Lagris
- Země původu:
- Kanada
- Popis produktu
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové.
Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.
Příprava
Čočku propláchněte pod tekoucí vodou. Čočku vařte v poměru 1: necelým 2 (1:1,75). Nesolte. Nechte vařit 5 minut, pak vypněte, překryjte poklicí a nechte ještě dalších 10 minut odpočívat a počkejte až se vstřebá voda.
O výrobci
Lagris jsou výrobky výborné chuti, kvality a přitom příznivé ceny. V současnosti patří Podravka - Lagris mezi nejvýznamnější potravinářské společnosti v tuzemsku. Specializuje se především na rýži, luštěniny, mlýnské obilné výrobky, sůl, ale také sterilovanou zeleninu a těstoviny. Navíc je držitelem prestižního ocenění Czech Superbrands 2016. Kromě odborníků o něm rozhodovali sami spotřebitelé.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě do 25°C a retalivní vlhkosti vzduchu do 70%.
- Název a adresa výrobce
- Podravka-Lagris, a.s. Dolní Lhota 39, 763 23, Česká republika
- Složení
Čočka drobnozrnná červená loupaná půlená (Lens culinaris M.)
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1260 kJ |
Energetická hodnota | 302 kcal |
Tuky | 0.8 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 34 g |
Z toho cukry | 1.9 g |
Vláknina | 25 g |
Bílkoviny | 26 g |
Sůl | 0.01 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.