Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Dr. Oetker Dort Red Velvet

385 g

Nakupte více za méně

Běžná cena
79,90 Kč 207,53 Kč/kg

Související varianty v Multikupu

Dr. Oetker Krtkův dort
Běžná cena
79,90 Kč
183,68 Kč/kg
Dr. Oetker Pařížský dort
Běžná cena
79,90 Kč
145,27 Kč/kg

Značka: Dr. Oetker

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Dort Vás okouzlí jedinečnou červenohnědou barvou korpusu, která kontrastuje s bílým krémem.

Příprava a použití

Balení obsahuje:
300 g směsi na korpus
85 g směsi na krém
K tomu přidáte:
Na korpus: 3 vejce, 100 - 125 ml vychlazené smetany ke šlehání
Na krém: 100 - 125 ml vychlazené smetany ke šlehání, 180 - 200 g zakysané smetany (obsah tuku 15 - 18 %)

Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte!
Elektrická trouba: 160 °C 30 - 35 min.
Horkovzdušná trouba: 140 °C 30 - 35 min.
Plynová trouba: střední stupeň 30 - 35 min.
Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou!

Doporučujeme kulatou dortovou formu ⌀ 26 cm.

1. Příprava korpusu
Obsah sáčku se směsí na korpus vsypeme do mísy, přidáme vejce a odměřené množství smetany ke šlehání. Směs vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka (3 minuty). Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme podle tabulky.

2. Příprava krému
Obsah sáčku se směsí na krém vsypeme do mísy, přidáme odměřené množství smetany ke šlehání, zakysanou smetanu (nebo jinou přísadu podle tipu) a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka (3 minuty).

3. Dokončení dortu
Upečený korpus uvolníme z formy a necháme vychladnout. Poté jej podélně jednou, nebo dvakrát rozřízneme. Opatrně seřízneme vršek korpusu tak, abychom ho zarovnali. Odříznutý vršek korpusu vložíme do misky, rozdrobíme ho a odložíme ho na pozdější ozdobení dortu. Dort krémem naplníme a potřeme dle vlastní fantazie. Vršek dortu posypeme rozdrobeným korpusem a uložíme do chladničky.

Tip:
Místo zakysané smetany můžeme použít např. 200 ml smetany ke šlehání, 200 g čerstvého smetanového sýra nebo 250 g mascarpone.

Skladovací podmínky
Skladujte v suchu!
Název a adresa výrobce
Dr.Oetker, spol. s.r.o., Americká 2335, Kladno 272 01, Česká republika.
Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Cukr, pšeničná mouka, pšeničný škrob, zpěňovač (glukózový sirup, kokosový olej, emulgátor (estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou mléčnou), mléčná bílkovina), emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridy mastných kyselin, Polyoxyethylen-sorbitan-monooleat)), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, modifikovaný kukuřičný škrob, glukózový sirup, kypřicí látky (hydrogenuhličitan sodný, dihydrogedifosforečnan sodný), sušený vaječný bílek, 0,7% barvivo (oxidy a hydroxidy železa), aroma, přírodní vanilkové aroma. Může obsahovat stopy (sušeného vaječného žloutku, lupinové mouky, laktózy).

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 1191 kJ
Energetická hodnota 284 kcal
Tuky 14 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 9.1 g
Sacharidy 34 g
Z toho cukry 23 g
Bílkoviny 4.6 g
Sůl 0.4 g

Alergeny

Lepek Ano
Vejce Ano
Mléko Ano

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1024368