Jizerské pekárny Jizerka Bezlepková směs univerzální
- Popis produktu
Zažijte radost při pečení z této jedinečné bezlepkové směsi.
Upečte si doma svůj vlastní chléb nebo pečivo.
Upečte si bábovku či moučník dle své chuti.
Upečte si koláče s oblíbenou náplní.
Vhodné pro zahuštění polévek a omáček.- Bez lepku
- Bez laktózy
- Bez vajec
- Bez sóji
- Bez GMO
- Původní receptura!
Návod k použití
Bezlepková směs je všestranně použitelná jak pro přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin.
Recepty
Receptura na světlý chléb
Směs Jizerka 500 g, voda 3,5 dcl, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min. stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.
Receptura na sladké těsto: tlačené koláčeSměs Jizerka 200 g, cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g, sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 1 dcl, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g.
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min. odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu.
- Název a adresa výrobce
- JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o., Děčínská 1699, 47001 Česká Lípa
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 219 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 198 dní
- Složení
Pšeničný škrob bez lepku, lupinová mouka, dextróza, zahušťovadlo guma guar, kyselina: kyselina askorbová. Může obsahovat stopy sezamu, oxidu siřičitého.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1548 kJ |
Energetická hodnota | 369 kcal |
Tuky | 2.1 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g |
Sacharidy | 83 g |
Z toho cukry | 3.1 g |
Bílkoviny | 3.1 g |
Sůl | 0.11 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Vlčí bob | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.
Kategorie, ve kterých se produkt nachází
- Pekárna a cukrárna
- Bezlepkové pečivo
- Pečicí směsi bezlepkové
- Trvanlivé potraviny
- Pečení a přísady na vaření
- Mouky a krupice
- Bezlepkové mouky
- Zdraví a životní styl
- Potraviny bez lepku
- Pekárna a cukrárna bez lepku
- Pečicí směsi bez lepku
- Směsi na vaření a pečení
- Bezlepkové směsi na vaření a pečení
- Pečicí směsi a strouhanka
- Bezlepkové pečicí směsi