Hovězí flank steak vyzrálý chlazený
- Země původu:
- Česká republika
- Chov/Vykrmeno:
- Česká republika
- Poraženo:
- Česká republika
- Bouráno:
- Česká republika
- Popis produktu
Flank neboli pupek je dlouhý a plochý libový plátek masa ze spodních břišních svalů. Setkat se s ním můžete také pod francouzským názvem bavette de flanchet. Výborně se hodí ke grilování, využít jej lze i k mnoha dalším úpravám.,
Flank steak se obvykle připravuje vcelku a poté se krájí na tenké plátky kolmo na svalová vlákna. S oblibou se připravuje na grilu – optimální stupeň propečení je medium a před podáváním je třeba nechat maso alespoň 10 minut odpočinout na teplém místě (např. na kraji grilu).
Kromě steakové úpravy lze pupek využít také k pečení nebo dušení. Ploché steaky si u nás získaly popularitu v posledních dvou letech. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi malou část jateční půlky, dochází během sezony k tzv. anatomickému nedostatku, kdy nabídka nepokrývá poptávku.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě 0°C až +2°C. Po rozbalení a při přerušení doporučeného skladování ihned zpracujte. Doba zrání 30 dnů.
- Název a adresa výrobce
- MASO UZENINY POLIČKA, a.s., Č. P. 300, KAMENEC U POLIČKY, 572 01
- Složení
Hovězí maso.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.