Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Authentic Angus Eyeround steak 40 dní

300 g
Běžná cena
174,90 Kč 583,00 Kč/kg

Značka: Authentic

Země původu:
Spojené státy
Narozeno:
Spojené státy
Chov/Vykrmeno:
Spojené státy
Poraženo:
Spojené státy
Bouráno:
Spojené státy

Aktuální trvanlivost: 12 dní

Popis produktu

Americký hovězí eyeround steak v kvalitě U.S. Beef Choice: extra libový kousek falešné svíčkové ze zadní kýty

 

Řez ve tvaru válečku z hovězí kýty mladých volků plemene angus z USA. Vyniká extra libovým masem s minimem tukových žilek. Tradičně se používá k dušení a pečení, ale vynikne i na grilu – zvlášť když ho necháte přes noc zkřehnout v marinádě nebo ho servírujete s omáčkami. 


Autentická kvalita masa U.S. Beef Choice

Označení U.S Choice garantuje druhou nejvyšší jakost hovězího v USA co do kvality a mramorování (celkem ze 7 úrovní). Označuje špičkové kousky z rodinných amerických rančů, kde zvířata 100 dní před porážkou krmí jen kukuřicí a krmnou směsí (kukuřice, ječmen, kukuřičné výhonky a oves) a bez použití hormonů stimulujících růst.

 

Farmáři se o zvířata pečlivě starají po celý život a každý jednotlivý šál masa je zpětně dohledatelný přes farmu až ke konkrétnímu zvířeti. Maso se přepravuje do ČR v chlazeném lodním kontejneru při teplotě 0–2°C. Během šestitýdenní cesty probíhá zrání masa. Díky tomu má vysoký obsah vnitrosvalového tuku, který mu dodává nebývalou šťavnatost, křehkost a chuť.


GARANT KVALITY

Grilujte na světové úrovni se Steak Ambasadorem Markem Svobodou a jeho výběrem masa z Brazílie, Uruguaye a USA. Tajemství autentických amerických BBQ se naučil při školení Ambasadora US Beef v americkém Denveru. Dnes je u nás šíří jako Executive Chef a vedoucí Gastrostudia Bidfood. Steakové maso nechává zrát min. 40 dní mokrou cestou, tj. v nepropustných vakuových sáčcích. Maso přitom získá intenzivnější chuť a křehčí texturu, ale neztratí tolik váhy jako při suchém zrání.


Upozornění před otevřením

Typickým důsledkem mokrého zrání je silný zápach masa těsně po otevření balení. Žádnou paniku, je to normální. Maso stačí nechat na několik minut odvětrat a získá zpět výraznou červenou barvu i příjemnou masovou vůni.


Tip na přípravu

Alespoň 30 minut před tepelnou úpravou maso vyndejte z obalu a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Maso potřete rostlinným olejem a vložte na rozpálenou suchou pánev, opékejte z každé strany 2-3 minuty (úprava medium rare/ medium). Přendejte z pánve na talíř, osolte, opepřete a nechte cca 5 minut odpočinout pod alobalem nebo druhým talířem.Tipy, jak správně propéct steak, se dočtete na našem blogu.

 

 

Vyrobeno pro
Košík.cz, Evropská 11/2758, 160 00 Praha 6-Dejvice, Česká republika
Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě 0°C až +4°C.
Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 15 dní

Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 12 dní

Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Vyzrálé hovězí maso.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 427 kJ
Energetická hodnota 101 kcal
Tuky 1.3 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 0.58 g
Bílkoviny 22.3 g
Sůl 0.1 g

Popis produktu

Doba zrání masa 40 dní
Způsob zrání masa Mokrá cesta

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1044732