Authentic Irský mletý hovězí krk Chuck roll vyzrálý 21 dní

cca 530 g
Běžná cena
201,35 Kč 379,90 Kč/kg

Značka: Authentic

Země původu:
Irsko
Popis produktu

Irský vyzrálý mletý hovězí krk s certifikací BOARD BIA: lahodnější burger neseženete

Mleté maso z hřbetu masných plemen angus, hereford, charolais a limousine.

Pochází z Irska a zrálo minimálně 21 dní mokrou cestou. Díky tomu má vysoký obsah vnitrosvalového tuku, který mu dodává nebývalou šťavnatost, křehkost a chuť.

UPOZORNĚNÍ

Změna barvy masa není na závadu. Při vytváření ochranné atmosféry v balení (pomocí CO2, kyslíku a dusíku), která slouží k prodloužení trvanlivosti se do míst, kde se maso dotýká nedostane kyslík, který způsobuje jasně červené zabarvení a proto je maso tmavší.

 

 

Irské hovězí Authentic: maso z michelinské restaurace u vás doma

Víte, proč šéfkuchaři po celém světě používají irské hovězí? Díky mírnému irskému klimatu totiž dobytek tráví až 10 měsíců v roce na pastvinách obklopených remízky, a to absolutně bez stresu. Telata tráví většinu života s matkami a jsou kojena tak dlouho, jak je potřeba. Výsledkem je delikatesní maso špičkové kvality s výbornými kulinářskými vlastnostmi, kterou poznáte na první sousto.

 

 

Irské maso Authentic pochází z plemen angus, hereford, charolais, limousine a simmental a pyšní se nejvyšší možnou pečetí kvality BOARD BIA. Ještě v Irsku se balí po větších kusech do vakua, kde zraje namokro 21 dní. Získá přitom intenzivnější chuť a křehčí texturu, ale neztratí tolik váhy jako při suchém zrání. Po příjezdu do Česka se o něj stará mistr řezník. Maso kuchyňsky opracuje, odstraní tuhé blány a naporcuje ho pro vaše maximální pohodlí.

 

Pečeť kvality masa BOARD BIA

Pečeť kvality Board Bia garantuje, že maso bylo vyrobeno a zpracováno dle striktních pravidel Sustainable Beef and Lamb Assurance Scheme, který má tři hlavní pilíře:

  • Uzavřený produkční řetězec, který zaručuje, že původ každého kusu masa lze zpětně dohledat na konkrétní farmu.
  • Závazek udržitelného rozvoje, který omezuje emise CO2 na farmách. Uhlíková stopa irského hovězího patří k nejnižším v Evropě.
  • Celostátní závazek více než 32 tisíc farmářů.

Tip na přípravu

Alespoň 30 minut před tepelnou úpravou burger vyndejte z obalu a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Těsně před pečením ho osolte a opepřete. Pečte na roštu s užšími mezerami nebo na pánvi. Doprostřed palcem udělejte důlek a opékejte z každé strany min. 2-3 minuty. Správné opečení doporučujeme ověřit vpichovým teploměrem: vnitřní teplota by měla být nejméně 70 °C.

Doporučujeme vyzkoušet také recept na Hovězí burger s avokádem a chilli majonézou, který najdete ZDE.

 

 

Vyrobeno pro
Košík.cz, Evropská 11/2758, 160 00 Praha 6-Dejvice, Česká republika
Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě -1-5°C.
Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Hovězí maso (krk) 99%, jedlá sůl. Masný polotovar. Před spotřebou důkladně tepelně upravte.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 642 kJ
Energetická hodnota 150 kcal
Tuky 8.2 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 3.7 g
Sacharidy 0.3 g
Z toho cukry 0.3 g
Bílkoviny 18.5 g
Sůl 1.4 g

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1045676