Authentic Irský mletý hovězí krk Chuck roll vyzrálý 21 dní
- Popis produktu
Irský vyzrálý mletý hovězí krk s certifikací BOARD BIA: lahodnější burger neseženete
Mleté maso z hřbetu masných plemen angus, hereford, charolais a limousine.
Pochází z Irska a zrálo minimálně 21 dní mokrou cestou. Díky tomu má vysoký obsah vnitrosvalového tuku, který mu dodává nebývalou šťavnatost, křehkost a chuť.
UPOZORNĚNÍ
Změna barvy masa není na závadu. Při vytváření ochranné atmosféry v balení (pomocí CO2, kyslíku a dusíku), která slouží k prodloužení trvanlivosti se do míst, kde se maso dotýká nedostane kyslík, který způsobuje jasně červené zabarvení a proto je maso tmavší.
Irské hovězí Authentic: maso z michelinské restaurace u vás doma
Víte, proč šéfkuchaři po celém světě používají irské hovězí? Díky mírnému irskému klimatu totiž dobytek tráví až 10 měsíců v roce na pastvinách obklopených remízky, a to absolutně bez stresu. Telata tráví většinu života s matkami a jsou kojena tak dlouho, jak je potřeba. Výsledkem je delikatesní maso špičkové kvality s výbornými kulinářskými vlastnostmi, kterou poznáte na první sousto.
Irské maso Authentic pochází z plemen angus, hereford, charolais, limousine a simmental a pyšní se nejvyšší možnou pečetí kvality BOARD BIA. Ještě v Irsku se balí po větších kusech do vakua, kde zraje namokro 21 dní. Získá přitom intenzivnější chuť a křehčí texturu, ale neztratí tolik váhy jako při suchém zrání. Po příjezdu do Česka se o něj stará mistr řezník. Maso kuchyňsky opracuje, odstraní tuhé blány a naporcuje ho pro vaše maximální pohodlí.
Pečeť kvality masa BOARD BIA
Pečeť kvality Board Bia garantuje, že maso bylo vyrobeno a zpracováno dle striktních pravidel Sustainable Beef and Lamb Assurance Scheme, který má tři hlavní pilíře:
- Uzavřený produkční řetězec, který zaručuje, že původ každého kusu masa lze zpětně dohledat na konkrétní farmu.
- Závazek udržitelného rozvoje, který omezuje emise CO2 na farmách. Uhlíková stopa irského hovězího patří k nejnižším v Evropě.
- Celostátní závazek více než 32 tisíc farmářů.
Tip na přípravu
Alespoň 30 minut před tepelnou úpravou burger vyndejte z obalu a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Těsně před pečením ho osolte a opepřete. Pečte na roštu s užšími mezerami nebo na pánvi. Doprostřed palcem udělejte důlek a opékejte z každé strany min. 2-3 minuty. Správné opečení doporučujeme ověřit vpichovým teploměrem: vnitřní teplota by měla být nejméně 70 °C.
Doporučujeme vyzkoušet také recept na Hovězí burger s avokádem a chilli majonézou, který najdete ZDE.
- Vyrobeno pro
- Košík.cz, Evropská 11/2758, 160 00 Praha 6-Dejvice, Česká republika
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě -1-5°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 5 dní
- Složení
Hovězí maso (krk) 99%, jedlá sůl. Masný polotovar. Před spotřebou důkladně tepelně upravte.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 642 kJ |
Energetická hodnota | 150 kcal |
Tuky | 8.2 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 3.7 g |
Sacharidy | 0.3 g |
Z toho cukry | 0.3 g |
Bílkoviny | 18.5 g |
Sůl | 1.4 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.