Šumavská Zvěřina Divoké prase hřbet bez kosti
Značka: Šumavská Zvěřina
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Hřbet z divokého prasete patří, vzhledem ke své struktuře, k nejšťavnatějším masům a je nejvhodnější k rychlé přípravě pokrmů a grilování. V kombinaci s některou z marinád jde skutečně o pochoutku.
Vhodný na pečení, řízky nebo steaky, výborný na grilování.
TIP NA RECEPT: KANČÍ HŘBET NA BYLINKÁCH
Budete potřebovat:
1 kg kančího hřbetuNa marinádu:
4 polévkové lžíce majonézy
4 polévkové lžícečerveného vína
2 polévkové lžíce oleje
dvě plné hrsti čerstvých bylinek
1 kávovou lžičku koření na divočinu
1 kávovou lžičku sušeného česneku
Sůl
Pepř
3 střední cibule
Olej
1 kostka extra bujónu,
1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
Vřelá voda na podlitíPostup přípravy:
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majonézy, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si vzpomenem, maso obrátíme. V kastrolu rozpálíme olej a na něm necháme osmahnout a zatáhnout maso. Dáme jej vedle a na zbytku tuku osmahnem cibuli nadrobno. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, rozdrobíme masox. Zalijeme vřelou vodou do 2/3 masa a necháme v troubě na 180°C dusit pod poklicí doměkka. Když je třeba, během pečení podlijeme anebo dolijeme vodu.
Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme. V troše vody rozmícháme 1 polévkovou lžíci mouky a vmícháme do šťávy. Necháme 15-20 min provařit. Kdo chce, může zjemnit trochou smetany. Kančí hřbet nakrájíme na stejnoměrné plátky, přelijeme výpekem.
Doporučená příloha: kus kus, nebo pečené brambůrky.
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě do +7°C.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.