Loklok Kombucha Zázvor
Značka: Loklok
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Proč zázvorový Loklok stále více lidí označuje za to nejlepší zázvorové pití k dostání? Přesvědčte se na vlastní jazyk!
Čerstvě odšťavený zázvor dodává nápoji ovocné tóny a jemnou hravost. Naše zázvorka je skvělá na ledu i jen tak z lahvičky. A díky optimálnímu složení je výborná na povzbuzení i jako odměna během dlouhého dne.
O kombuche
Kombucha je lehký šumivý nápoj, který vzniká spojením těch nejkvalitnějších čajů, trochy cukru a speciálních živých kultur. Skvěle totiž odlehčí plné břicho, povzbudí unavenou hlavu, posílí imunitu – a když je třeba, pomůže zahnat kocovinu.
Název kombucha nese i rosolovitá kolonie symbiotických bakterií a kvasinek, která zajišťuje správnou fermentaci budoucího kombuchového nápoje. Mnoho lidí tuto kolonii označuje jako kombuchovou houbu – jde o název, který není správný, ale přesto je kvůli konzistenci kombuchy velmi rozšířený.
Původ
I když přesný prapůvod kombuchy nejspíš nikdy neodhalíme, díky prvním zmínkám o konzumaci kombuchy víme, že tento nápoj znali a popíjeli už ve 3. století před naším letopočtem v Číně.
Svůj název prý kombucha dostala podle korejského lékaře Kombu, který s její pomocí vyléčil zažívací potíže japonského císaře. Ke jménu lékaře Japonci připojili označení pro čaj, cha, a tak vznikl název, kterým kombuchu označujeme dodnes.
O značce
Loklok je značka, která byla založena dvě mladými muži Michalem a Františkem s tendencí vytvořit chuťově vyvážený a zdraví prospěšný nápoj. Jejich pokus byl natolik úspěšný, že se rozhodly nabídnou svou kombuchu i široké společnosti.
Dobré věci chtějí čas. Proto Loklok fermentuje dlouhé týdny, než je výsledek hotový. Každá varianta je přiravována nejméně půl roku, a neustále se pracuje na její zlepšení.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu při teplotě do 25°C, mimo přímé sluneční světlo.
- Název a adresa výrobce
- Loklok s.r.o. Panská 397/2 Brno 60200, Česká republika
- Složení
Čajový výluh (filtrovaná voda, čaj), zázvorová šťáva (5%), třtinový cukr, kombuchová kultura bakterií a kvasinek, citronová tráva, oxid uhličitý, probiotické bakterie Bacillus Coagulans MTCC 5856
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 68 kJ |
Energetická hodnota | 16 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4.1 g |
Z toho cukry | 4.1 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.