Loklok Kombucha Yerba Maté
Nakupte více za méně
- Popis produktu
Tohle opravdu není další matéčková limča! Vyzkoušejte jedinečně zemité, intenzivní, kouřové aroma fermentovaného Yerba Maté. Tato chuť není pro každého, ale nás si získala na první lok!
Pražené Yerba Maté získává v tomto citlivě připraveném nápoji další rozměr chuti díky fermentaci kombuchovou kulturou. Přirozené nabuzení Yerba Maté se potkává v jedné lahvi se svěží perlivostí.
O kombuche
Kombucha je lehký šumivý nápoj, který vzniká spojením těch nejkvalitnějších čajů, trochy cukru a speciálních živých kultur. Skvěle totiž odlehčí plné břicho, povzbudí unavenou hlavu, posílí imunitu – a když je třeba, pomůže zahnat kocovinu.
Název kombucha nese i rosolovitá kolonie symbiotických bakterií a kvasinek, která zajišťuje správnou fermentaci budoucího kombuchového nápoje. Mnoho lidí tuto kolonii označuje jako kombuchovou houbu – jde o název, který není správný, ale přesto je kvůli konzistenci kombuchy velmi rozšířený.
Původ
I když přesný prapůvod kombuchy nejspíš nikdy neodhalíme, díky prvním zmínkám o konzumaci kombuchy víme, že tento nápoj znali a popíjeli už ve 3. století před naším letopočtem v Číně.
Svůj název prý kombucha dostala podle korejského lékaře Kombu, který s její pomocí vyléčil zažívací potíže japonského císaře. Ke jménu lékaře Japonci připojili označení pro čaj, cha, a tak vznikl název, kterým kombuchu označujeme dodnes.
O značce
Loklok je značka, která byla založena dvě mladými muži Michalem a Františkem s tendencí vytvořit chuťově vyvážený a zdraví prospěšný nápoj. Jejich pokus byl natolik úspěšný, že se rozhodly nabídnou svou kombuchu i široké společnosti.
Dobré věci chtějí čas. Proto Loklok fermentuje dlouhé týdny, než je výsledek hotový. Každá varianta je přiravována nejméně půl roku, a neustále se pracuje na její zlepšení.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu při teplotě do 25°C, mimo přímé sluneční světlo.
- Název a adresa výrobce
- Loklok s.r.o. Panská 397/2 Brno 60200, Česká republika
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 307 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 307 dní
- Složení
Výluh z Yerba Maté (filtrovaná voda, Yerba Maté), třtinový cukr, kombuchová kultura bakterií a kvasinek, oxid uhličitý, probiotické bakterie Bacillus Coagulans MTCC 5856
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 80 kJ |
Energetická hodnota | 19 kcal |
Sacharidy | 4.8 g |
Z toho cukry | 4.8 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.