Meinklang BIO Mulatschak, bílé suché
Značka: Meinklang
- Země původu:
- Rakousko
Tento produkt je určen starším 18 let.
Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
- Popis produktu
-
SPECIFIKACE - Víno má cibulovou barvu s jasným zákalem. Bílé suché víno s 11,5% alkoholu. Mulatschak nemusíte dekantovat, ale měli byste mu dopřát velkou sklenici. Pak se hodí na každou nekomplikovanou zahradní párty pro přátele přírodního vína. Bílé suché víno s 11,5% alkoholu.
Pojem cuvée pochází z francouzského slova cuva v překladu nádoba nebo káď. Jedná se o označení vín, které se připravují pomocí smíchání několika odrůd hroznů, rmutů nebo moštů dohromady. Scelování vín napomáhá dosažení harmonie konečného produktu, aby byl celkový dojem vína lepší. Cuvée může být smíchané z více než dvou odrůd, tehdy se však na etiketě vyznačuje procento jednotlivých odrůd.
CHUŤ A VŮNĚ - Víno voní po domácím sirupu z bezového květu, broskví, čaji a hruškovém moštu. Na patře má oživující, osvěžující kyselost.
PÁROVÁNÍ - Teplota servírování 10 - 12 °C. K tomuto vínu se perfektně hodí sushi.
ZAJÍMAVOST - Naturální Patero
1. Dopřej čas vínu. Na rozdíl od vín konvenčních, která jsou ve většině případů skvělá ihned po otevření, naturální vína se dost často potřebují "srovnat". Víno po otevření ochutnej a pokud do tebe neklouže, nech ho na druhý den. Pokud klouže, výborně, ale když necháš něco i na druhý a třetí den, uvidíš, že nebudeš litovat.
2. Dopřej čas sobě. Nečekej, že se do naturálního vína zamiluješ na první doušek. Může to tak být, ale pokud patříš do skupiny vínomilů, kteří už mají něco "vypito", bude to pro tebe složitější.
3. Škatulkování zapovězeno. Bramboračka od maminky bude vždycky nejlepší. Byla totiž první. Chuťový konzervatismus je velká věc a rozbít ho je jako svlékat železnou košili. V zásadě se stane buď, že zjistíš, a) že potřebuješ "svoje víno", nebo b) že miluješ rozmanitost. Odměnou bude nekonečně široká paleta chutí odrážející charakter země, kde bylo víno vypěstováno. Není to prostě víno ve stylu typ kvasinek F678, Mega Purple, taniny v prášku a voilà, každý ročník chutná stejně.
4. Organoleptika zavři do skříně. Jíme očima, jasná věc. Ale byla to velká průmyslová fuška udělat z vína čirou lesklou tekutinu, kterou je možné v září sklidit a v listopadu pít. Chceš-li přírodu, je potřeba pochopit, že jako tuk nese chuť v jídle, ve víně je nositelem chuti "bordel", který tam plave, dokud a) se neodfiltruje, b) si časem nesedne ke dnu sám, c) plave tam i nadále.
5. Dopřej si vinnou polygamii. Mít rozpito více lahví vína najednou není zhýralost, ale dobrý zvyk protřelého vínomila. Tento způsob seznamování se s naturálními víny je vhodný také pro vínomily méně trpělivé.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
HODNOCENÍ SOMMELIERKY LENKY
"Barva broskvově oranžová, po zatočení pěkně definované a čiperné vinné slzy. Po otevření zátky se v lahvi objeví mlha, která dává předzvěst, že je víno nabité energií. Má v sobě lehkou perlivost, která po půlhodince zmizí a zůstane jen osvěžující "šimrání" na jazyku. Čerstvá příjemná vůně broskvového zeleného čaje, meruněk, zeleného jablka. Ovocná chuť meruněk, mandarinek, jemná kyselinka. Dá se pít ihned po otevření, ale vyzkoušejte nalít větší porci vína do sklenice a nechat ho prodýchnout a trochu zteplat. Víno se rozvoní, bublinky se vytratí, chuť se zintenzivní. Dlouhá ovocná dochuť, která, jakmile začne mizet, nutí k hledání sklenky, abyste si ji připomněli. V horkých dnech podávejte dobře vychlazené, při studenějším počasím klidně při 15-18 stupních. Bude vám extrémně chutnat, pokud máte rádi energizující mladá vína, a pokud nemáte, bude vám chutnat taky. Biodynamická kvalita, minimálni síra, nízký alkohol. Poctivé víno z kvalitních hroznů poznáte tak, že dopijete a po nějaké době si přivoníte ke sklence a ta vám příjemně voní. Neobjeví se tam nic nepříjemného. Dejte si ho k sushi."
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Označení produktů ekologického zemědělství spolu s certifikátem je vydáváno nezávislými kontrolními organizacemi. Certifikace je udělena po splnění veškerých ustanovení zákona o ekologickém zemědělství.
Výrobky zcela bez živočišných produktů a netestované na zvířatech. Uděluje jej britská nezisková organizace Vegan Society založená na podporu filosofie životního stylu veganství.
Označení produktů biodynamického zemědělství v přibližně padesáti zemích světa. Certifikát Demeter je udělován po splnění dalších kritérií nad rámec ekologického zemědělství.
O vinařství
Meinklang je originální rodinný smíšený statek uprostřed národního parku Neusiedlersee, který je součástí světového dědictví UNESCO, na východní straně jezera Neusiedlersee, přímo sousedící s maďarskou nížinou, kde se oslavuje rozmanitost a složitost života.
Vinice jako biotop. Na vinicích, mezi chráněnými přírodními rybníky, rostou kolem našich vinic vzácné krycí plodiny a divoké byliny: jetel sladký, vikev, jetel červený a divoké trávy poskytují prostředí pro půdní organismy a užitečné organismy. Hluboké kořeny kypří půdu a vytvářejí základ pro zdravou révu. Krycí plodiny zároveň působí jako přirozená konkurence pro vinnou révu - mírná a záměrná konkurence je dobrá pro rozvoj aromatických látek a fenolů v hroznech.
„Naše vinice hnojíme kompostem, který si sami vyrábíme na farmě, a to ovčím, kravským a koňským hnojem, výmladky, zeleným odpadem a příležitostně také kamenným prachem. Robustní a zdravá réva může růst pouze v živé půdě a produkovat zcela individuální vína plná charakteru.“
Ve sklepěCo můžeme říci o práci v našem sklepě? Ano, je možné pracovat výhradně s přírodním, spontánním kvašením. Ano, je možné, aby jablečno-mléčné kvašení probíhalo přirozeně, ve svém vlastním čase. Ano, je také možné obejít se bez mnoha přísad, kterým se v odborné terminologii říká "zjemňující" látky - jako by naše vína nebyla dost jemná sama o sobě! A ano, je také možné vyrábět vína s velmi malým množstvím síry nebo dokonce vinifikovat zcela bez síry. Důvěřovat přírodě je krásná a vzrušující zkušenost.
Všechna vína jsou proto od ročníku 2004 vhodná pro vegany.
Produkt je určený k prodeji pouze zákazníkům starším 18 let.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C
- Název a adresa výrobce
- Meinklang, Hauptstraße 86, 7152 Pamhagen, Rakousko
- Složení
Biodynamická vinná réva, siřičitany.
- Obsah alkoholu
- 11,5 %
Charakteristika | Hodnota |
---|---|
Barva | bílá |
Oblast | Rakousko - Burgenland |
Odrůda | Cuveé |
Obsah cukru | suché |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Oxid siřičitý a siřičitany | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.
Kategorie, ve kterých se produkt nachází
- Nápoje
- Vína
- Bílá vína
- Bílá vína z Rakouska
- Bílá vína z Burgenland
- Organická vína
- Biodynamická vína
- Biodynamická bílá vína
- Biodynamická bílá vína z Rakouska
- Naturální vína
- Naturální bílá vína
- Naturální bílá vína z Rakouska
- Vegan vína
- Bílá vegan vína
- Bílá vegan vína z Rakouska
- BIO vína
- BIO bílá vína
- BIO bílá vína z Rakouska
- Zdraví a životní styl
- BIO
- BIO nápoje
- BIO vína
- BIO bílá vína