Jahody, vanička
- Země původu:
- Španělsko
- Popis produktu
Jahody
Jakost: I.
O PRODUKTU
Jahody rostou na jahodníku a vytváří nepravý plod. Jedná se o drobné ovoce s typickou červenou barvou v době zralosti s možným zeleno bílým vrškem. Chuť jahod bývá sladká a příjemná.
Konzumace: Jahody jsou určené k rychlé konzumaci. Můžete z nich připravit výborné ovocné knedlíky s tvarohem, udělat z nich jahodovou dřeň, nebo si je jen dát do sklenky dobrého sektu.
Mytí: Jahodám nesvědčí mytí pod tekoucí vodou, protože tak přicházejí o vůni. Lepší je jahody krátce položit do mísy s vodou a nechat okapat.
ZAJÍMAVOST
Jahody se z botanického hlediska neřadí mezi bobule (byť pro potravinářské a jiné účely se takto občas považují). Bobule má semínka obklopená dužinou, u jahod je to jinak. To, co se konzumuje, je zbytnělé květní lůžko - jedná se tedy o souplodí nažek.
- Skladovací podmínky
- Jahody je možné skladovat jen krátkodobě, nejlépe v teplotě od +1°C do + 5°C. Zároveň plody nemyjte, dokud je opravdu nebudete používat.
- Složení
Jahody.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.