Cibule žlutá BIO balení
- Země původu:
- Nizozemsko
- Popis produktu
Cibule žlutá BIO
Kalibr: 40-60mm, netříděno
O PRODUKTU
Cibule kuchyňská je cibulová zelenina, nazvaná podle konzumní části, tedy cibule - mezi kterou patří i pažitka, česnek nebo pórek. Tvar a velikost cibule je značně variabilní, od diskovité až po protáhle vejcovitou. Vnější šupiny cibule jsou blanité, různě zbarvené (bílé, žluté, fialové, hnědé). Plodem je tobolka. Žlutá cibule mívá obvykle hnědou slupku. Žlutá cibule má výraznější vůni a chuť a před konzumací se doporučuje uvařit.
Vydrží se vařit i při vysokých teplotách, jako je například smažení cibulky na másle a podobně. Žlutá cibule se tedy právem nazývá královnou zeleniny. Má všestranné využití v české i světové kuchyni. Bez cibule nepřipravíte žádný základ na guláš, omáčku nebo vývar
Cibule jako základ na guláš je sice super, když ale budete chtít opravdu zazářit, zkuste ji použít trochu netradičně. Třeba podle receptu VEPŘOVÝ T-BONE STEAK S DUŠENOU CIBULÍ NA ČERNÉM PIVU.
- Skladovací podmínky
- Cibule potřebují sucho a tmu, ideální je pro ně ale vyšší teplota - kolem +10 °C. Cibuloviny neskladujte vedle banánů a citrusů, převzaly by navzájem "cibulový a citrusový" pach. Cibule (a česnek) se nedoporučuje skladovat vedle brambor. Cibule uskladněná vedle rajčat může ztrácet na pálivosti.
- Složení
Cibule žlutá BIO.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.