Cibule červená Gourmet
- Země původu:
- Nizozemsko
- Popis produktu
Cibule červená Gourmet 40/60 čerstvá.
Cibule kuchyňská je zelenina nazvaná podle konzumní části, tedy cibule - mezi kterou patří i pažitka, česnek nebo pórek. Tvar a velikost plodu je značně variabilní, od diskovité až po protáhle vejcovitou. Vnější šupiny jsou blanité, různě zbarvené (bílé, žluté, fialové, hnědé). Plodem je tobolka. Tato červená cibule má jemně nasládlejší chuť a červenofialový povrch.
Používá se oloupaná od vrchních uschlých vrstev. Cibule je jednou ze základních surovin používaných při vaření. Lze ji použít jako zeleninu i jako koření. Červená cibule se hodí (nejen kvůli svému vzhledu) i do salátů. Lze však z ní vytvořit marmelády, čatní, polévky nebo jí udělat na grilu. Výborně také doplňuje sladší jídla, která vhodně chuťově zvýrazní.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a tmě při teplotě od +8°C do +12°C. Cibuloviny neskladujte vedle banánů a citrusů, převzaly by navzájem "cibulový a citrusový" pach. Cibule (a česnek) se nedoporučuje skladovat vedle brambor. Cibule uskladněná vedle rajčat může ztrácet na pálivosti.
- Složení
- Cibule červená Gourmet
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.