Bionebio BIO čokoláda v prášku MÉĎA
- Popis produktu
Bionebio BIO čokoláda v prášku MÉĎA
Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu.
Návod na přípravu
Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou "čokoládu" s pěnou.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu, chraňte před teplem
- Název a adresa výrobce
- bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 290 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 225 dní
- Složení
sušená třtinová šťáva Rapadura 60%, odtučněná kakaový prášek 40%, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40%, kakaové máslo 4,4%.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1533 kJ |
Energetická hodnota | 364 kcal |
Tuky | 4.4 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 2.8 g |
Sacharidy | 62.8 g |
Z toho cukry | 57.1 g |
Vláknina | 13.9 g |
Bílkoviny | 11.2 g |
Sůl | 0.1 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.