Dr. Oetker Perníková chaloupka
- Popis produktu
Sypká směs pro přípravu perníkové chaloupky.
Návod na přípravu:
Balení obsahuje:
246 g směsi na přípravu těsta 15 g sněhových vloček 19 g zdobící tubička bílá K tomu přidáte: na těsto: 10 g másla nebo margarínu ( 1 polévková lžíce) 1 vejce ( velikosti M) 1 kávová lžička medu na potření: 1 bílek na sestavení chaloupky: 20 nastříhaných kousků špejlí á 2 cm 10 slabších stužek nebo provázků á 30 cm
1. Z vnitřní strany krabičky vystřihneme ostrými nůžkami šablonu na přípravu chaloupky. Vystřihneme i okénka a srdce ve štítech. Dveře vystřihneme a ponecháme je jako šablonu.
2. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme na vál, přidáme 10 g změklého tuku, 1 kávovou lžičku medu, 1 vejce a ručně zpracujeme těsto. Pokud se těsto lepí (větší vejce, větší lžička medu) přidáme 1-2 polévkové lžíce hladké mouky. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na tloušku cca 3 - 5 mm a podle šablony, ostrým nožem vykrojíme jednotlivé díly chaloupky bez otvorů pro okna, srdce a dveře. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, přiložíme šablonu ne hladkou stranou na těsto a ostrým nožem vykrojíme otvory pro okna, srdce a dveře. Vykrojené dveře upečeme. Do míst označených na šabloně pro otvory na stužky na vázání zapíchneme špejli.
3. Chaloupku ihned po upečení potřeme pomocí mašlovačky rozmíchaným bílkem a na čerstvě natřenou střechu nalepíme vločky. Po vychladnutí odstraníme špejle, kterými mírně zakroužíme a tím zvětšíme otvory pro stužky. Podle obrázku svážeme tři ze čtyř stran stužkami k sobě a položíme na stůl. Pomocí tubičky ozdobíme chaloupku podle vlastní fantazie a zdobení necháme zaschnout. Chaloupku postavíme a svážeme poslední stranu, střechu svážeme a položíme na postavenou chaloupku. Hotovou chaloupku postavíme na tvrdý podklad, dozdobíme a přilepíme zbytek vloček. Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte!
Elektrická trouba 180° C asi 10 min Horkovzdušná trouba 160° C asi 10 min Plynová trouba střední stupeň asi 10 min Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Nekonzumujte syrové těsto. Dbejte pokynů k přípravě.
O VÝROBCI
Rodinná společnost Dr. Oetker nabízí nejrozmanitější dezerty v prášku, sladká a slaná jídla v prášku nebo práškové nápoje z prověřených a originálních receptur. Protože je v tuzemsku oblíbený, svůj sortiment neustále rozšiřuje. Cílem značky je vyrábět pokrmy s maximální péčí a z výhradně kvalitních surovin, aby byla zaručena kvalita a bezpečnost výrobků.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu.
- Název a adresa výrobce
- Dr. Oetker, spol. s r.o., Americká 2335, Kladno, 272 01, Česká republika.
- Složení
PŠENIČNÁ MOUKA, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, koření (koriandr, fenykl, skořice, anýz, hřebíček), kypřicí látka (hydrogenuhličitan sodný), karamelový prášek, cukrové zdobení (cukr, rýžová mouka, kakaové máslo, zahušťovadlo (tragant)), zdobící tubička bílá (cukr, voda, rostlinné oleje (palmový, řepkový), glukózový sirup, modifikovaný škrob, emulgátor (polyoxyethylensorbitanmonostearát), konzervant (sorban draselný), přírodní aroma, zahušťovadlo (pektiny), regulátor kyselosti (kyselina citrónová)). Může obsahovat stopy MLÉKA..
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1576 kJ |
Energetická hodnota | 373 kcal |
Tuky | 5.7 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 2.6 g |
Sacharidy | 71 g |
Z toho cukry | 38 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 8.3 g |
Sůl | 0.68 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Lepek | Ano |
Země | Hodnota |
---|---|
Země provenience | Česká republika |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.