Jaroměřická Mlékárna Tvaroh tučný
- Popis produktu
Tučný tvaroh.
V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Podobně jako tenkrát se tu i dnes připravuje tradičními postupy, výhradně z mléka od místních farmářů a neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“. Způsob přípravy je stejný jako v dobách našich prababiček, jen se dnes používá pasterizované mléko.
To se nejprve nechává vysrážet ve tvarohářských vanách, kde tvarohová sraženina šestnáct hodin zraje. Následně se odkapáváním přes tkaninové pytle oddělí přebytečná syrovátka od vzniklého chutného tvarohu. Příprava tvarohu ve vanách je sice pracnější, ale zaručuje vynikající výsledek, kterým je prvotřídní kvalita, lahodná chuť, správný podíl sušiny i tuku a výborné nutriční hodnoty.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v chladu při teplotě + 4 až +8°C.
- Název a adresa výrobce
- Jaroměřická mlékárna, a.s., Kaunicova 198, 675 51 Jaroměřice nad Rokytnou, Česká republika
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 7 dní
- Složení
11 % pasterované mléko, mlékařské kultury.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 701 kJ |
Energetická hodnota | 168 kcal |
Tuky | 11 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 7.3 g |
Sacharidy | 3.8 g |
Z toho cukry | 3.5 g |
Bílkoviny | 13.5 g |
Sůl | 0.08 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Mléko | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.