- Popis produktu
Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku.
GENEZE KAKAA
Kakaové boby je nutné vyloupat a následně nechat podrobit fermentaci, po dobu fermentace se uvolňují aromatické látky a zároveň dochází ke změně barvy. Je nutné zbavit bobů nadbytečných příměsí a prachu, poté zpracovatel boby předpraží. Následně jsou boby drceny. Proudem vzduchu se drť zbavuje nečistot (slupek a klíčků). Kakaovou drť jěště čeká dopražení, během této fáze se ukončuje vývoj barvy a tvorba aroma. Upražená kakaová drť se mele na kakaovou hmotu, hmota je plná kakaového másla, která se odděluje lisováním. Částečně odtučněný výlisek se znovu drtí a mele, čímž vzniká kakao.
- Skladovací podmínky
- Uchovejte v suchu při pokojové teplotě.
- Název a adresa výrobce
- Nestlé Česko s.r.o. Mezi Vodami 2035/31 143 20 Praha 4
- Složení
- SloženíKakaový prášek se sníženým obsahem tuku (obsah kakaového másla 10 %) Regulátor kyselosti (uhličitan draselný) Může obsahovat stopy sóji.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1250 kJ |
Tuky | 10.5 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 6.4 g |
Sacharidy | 9.9 g |
Z toho cukry | 0.6 g |
Vláknina | 32 g |
Bílkoviny | 22.5 g |
Sůl | 0.2 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.