Hradecká pekárna Dr. Popov Arizona chléb
- Popis produktu
Chléb pšenično-žitný s vysokým obsahem vlákniny se 60% celozrnné mouky a 40% žitného kvásku.
Co je vláknina psyllium?
Psyllium je rozpustná vláknina, která vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického (Plantago ovata husk). Jitrocel indický (Plantago ovata) je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy, které jsou porostlé jemným chmýřím. Roste hlavně v Indii, kde je surovina nejkvalitnější. Právě odsud ho pro vás dováží Dr. Popov v nejvyšší možné čistotě (98 %). Z rostliny se využívá hlavně osemení, tedy vyčištěné obaly semen, protože jsou nejbohatší na rozpustnou vlákninu.
Psyllium je dnes natolik populární, že pro vás připravujeme výborný chléb s jeho obsahem (Psyllium chléb Dr. Popova). Tento chléb má vysokou nutriční hodnotu, je chutný, vhodný ke každodenní konzumaci.
O ZNAČCE
V krásné krajině na soutoku Labe s Orlicí leží město Hradec Králové, které se po celá staletí těšilo přízni českých králů. Není tak divu, že se tu zrodila tradice čerstvých křupavých rohlíků, voňavých chlebů a dalších královských dobrot. A byla to právě zdejší věhlasná historie pekařství, která podnítila v roce 1966 i vznik naší pekárny.
Hradecká pekárna, tak jak ji dnes znáte, vznikla v roce 1994. Tehdy ji náš zakladatel, Josef Homoláč, odkoupil od státu a založil Hradeckou pekárnu s.r.o. Již celých 25 let jsme čistě rodinnou firmou. Nové technologie a postupy nám umožnili nejen rozšířit výrobu o mnoho nových lahodných produktů, ale i výrazně zlepšit kvalitu výrobků. Snažíme se být vždy o krok vpředu před konkurencí a využívat vždy pouze ty nejkvalitnější suroviny.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
- Název a adresa výrobce
- Česká pekařská s.r.o., Češovská 1750/10, 193 00 Praha 9
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 22 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 20 dní
- Složení
Pšeničná celozrnná mouka 25%, žitná mouka 12,5%, žitné zrno, pitná voda, pšeničná mouka, pekařské droždí, jedlá sůl, psyllium vláknina 0,9 %, zlepšující přípravek (syrovátka zahuštěná, žitné otruby, žitná celozrnná mouka, kyselina mléčná, kyselina octová, ocet, mouka pšeničná fermentovaná, pražená žitná mouka, kvasná kultura), zlepšující přípravek (emulgátory:E471, E481, pšeničná mouka, cukr, pšeničná sladová moučka, protispékavá látka: uhličitan vápenatý, dextróza, enzymy, látka zlepšující mouku kyselina askorbová, slunečnicový olej), konzervant: kyselina sorbová, pekařský přípravek (pšeničná mouka, bramborová vláknina, pšeničný lepek, enzymy (hydrolázy).
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 892.48 kJ |
Tuky | 2.66 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0.55 g |
Sacharidy | 37.75 g |
Z toho cukry | 2.06 g |
Vláknina | 6.29 g |
Sůl | 1.49 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Lepek | Ano |
Mléko | Ano |
Sezam | Ano |
Oxid siřičitý a siřičitany | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.