Krémová bramborová polévka

Krémová bramborová polévka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Tatra Tradiční české máslo 250g
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
500 g Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
5 lžíce Hřib hnědý čerstvý koš 400g
2 ks Vitana Bobkový list celý koření 3g
1000 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
100 ml Mlékárna Kunín smetana 12% 200g
4 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
4 g Nadir Pepř černý mletý 20g
2 větvičky Tymián květináč "13 cm”

Postup přípravy

1. Nejprve brambory

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Na másle je pak orestujeme spolu s na drobno nakrájenou cibulí.

2. Polévku vaříme

Přidáme k bramborům sušené houby, 2 bobkové listy a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme, dokud nebudou brambory měkké.

3. A můžeme mixovat

Po změknutí brambor přidáme smetanu ke zjemnění polévky a vše dokonale rozmixujeme na krém. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

4. A co dozdobení?

Houby nakrájíme na menší kousky a orestujeme na másle. Přidáme čerstvý tymián zbavený tvrdého stonku. Osolíme, opepříme a použijeme při servírování k ozdobení polévky.

Nakupte potřebné ingredience

Tatra Tradiční české máslo 250g (2 lžíce)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (500 g)

Hřib hnědý čerstvý koš 400g (5 lžíce)

Vitana Bobkový list celý koření 3g (2 ks)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (1000 ml)

Mlékárna Kunín smetana 12% 200g (100 ml)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (4 g)

Nadir Pepř černý mletý 20g (4 g)

Tymián květináč "13 cm” (2větvičky)