Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Hovězí burger s avokádem a chilli majonézou

Hovězí burger s avokádem a chilli majonézou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Hamburgerová bulka
4 ks Hovězí burger
2 stroužky Česnek čerstvý
100 g Slanina plátky
2 lžíce Koriandr čerstvý řezaný
2 ks Avokádo "Ready to Eat"
2 ks Limeta
1 ks Mrkev čerstvá praná
500 g Zelí hlávkové červené čerstvé
20 ml Olivový olej
5 g Med
6 lžíce Majonéza
3 g Chilli mleté kajenský pepř
3 g Paprika uzená sladká
7 g Maldonská sůl
5 g .pepper..field - Kampotský pepř černý

Postup přípravy

1. Rychle ugrilujeme

Burgery vložíme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme 3-4 minuty.

2. Ochutíme šťávou z půl limety

Avokáda zbavíme slupky a pecky. Dužinu v misce rozmačkíme a ochutíme limetovou šťávou, solí a pepřem.

3. Zelný salát s medovou zálivkou

Na salát nakrájíme mrkev a zelí na jemné nudličky. Hrst koriandru nasekáme nahrubo a přidáme k zelenině. Z lžičky medu, šťávy z půl limety, čtyř lžic olivového oleje, soli a pepře umícháme zálivku a přelijeme přes salát. Důkladně promícháme.

4. Lžíce limety, chilli a paprika

Majonézu ochutíme limetovou šťávou a kořením. Osolíme, opepříme.

5. Už stačí jen poskládat

Housky překrojíme na dvě půlky a dáme je opéct na gril. Sestavíme burgery, spodní díl housky namažeme avokádovou pastou, na položíme maso, přidáme salát a vrchní díl housky namažeme chilli majonézou.

Nakupte potřebné ingredience

Hamburgerová bulka (4 ks)

Hovězí burger (4 ks)

Česnek čerstvý (2 stroužky)

Slanina plátky (100 g)

Koriandr čerstvý řezaný (2 lžíce)

Avokádo "Ready to Eat" (2 ks)

Limeta (2 ks)

Mrkev čerstvá praná (1 ks)

Zelí hlávkové červené čerstvé (500 g)

Olivový olej (20 ml)

Med (5 g)

Majonéza (6 lžíce)

Chilli mleté kajenský pepř (3 g)

Paprika uzená sladká (3 g)

Maldonská sůl (7 g)

.pepper..field - Kampotský pepř černý (5 g)