Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Jablkový sirup s kořením

Jablkový sirup s kořením

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Jablko
2 ks Skořice
2 ks Badyán
10 ks Hřebíček
1 ks Pomeranč
1 ks Citron
1 balení Sirupfix Dr. Oetker
1 kg Cukr

Postup přípravy

1. Krok

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Láhve a víčka opláchneme horkou vodou.

2. Krok

Ovoce vložíme do většího hrnce, přidáme vodu, koření, šťávu z pomeranče a citrónu a pomalu vaříme do měkka asi 30 minut.

3. Krok

Směs odstavíme, vyjmeme koření, jablka v ní rozmačkáme šťouchadlem na brambory a necháme vychladnout. Vychladlou směs přecedíme přes hustší sítko a lehce propasírujeme. Získáme tak cca 1 500 ml jablečné šťávy, do které zamícháme Sirupfix smíchaný s cukrem. Sirup důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil a uložíme do chladničky alespoň na 8 hodin nebo přes noc.

4. Krok

Sirup přivedeme do varu a 5 minut důkladně povaříme. Odebereme případnou pěnu a plníme do láhví, které uzavřeme víčkem a asi na 20 minut položíme naležato.

5. TIP:

Sirup se výborně hodí k ochucení čaje, ale i do vánočního punče pro děti. Doporučené ředění s vodou 1 : 10.

Nakupte potřebné ingredience

Jablko (1 kg)

Skořice (2 ks)

Badyán (2 ks)

Hřebíček (10 ks)

Pomeranč (1 ks)

Citron (1 ks)

Sirupfix Dr. Oetker (1balení)

Cukr (1 kg)