Do hodinky
1 porce
Troubu rozehřejte na 170°C a formičky na tartaletky vymažte máslem nebo kokosovým olejem.
V míse důkladně smíchejte všechny potřebné ingredience na těsto. Vodu (přibližně 3 - 5 lžic) přidávejte postupně, podle potřeby.
Těsto rozdělte na 6 stejných dílů. Pomocí prstů vmačkejte těsto do formičky tartaletky tak, aby pokrylo rovnoměrně celou plochu.
Vložte do rozpálené trouby a pečte přibližně 20 minut do zezlátnutí okrajů.
Upečené tartaletky vyndejte z formiček a nechte vychladnout na mřížce.
Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilky. Smetanu ohřejte těsně pod bod varu. Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte je nabobtnat. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a vložte do rendlíku se smetanou a dobře promíchejte metličkou.
Korpusy tartaletek přemístěte na tác nebo prkénko, které se vám následně vejde do lednice. Tartaletky naplňte smetanovou směsí a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Před podávání ozdobte tartaletky jahodami, jedlými květy a zasypte drcenými kešu ořechy.