Kešu tartaletky s Panna Cotta náplní

Kešu tartaletky s Panna Cotta náplní

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Kešu mouka (na těsto)
100 g Rýžová mouka (na těsto)
40 g Kukuřičný škrob (na těsto)
2 lžíce Třtinový cukr (na těsto)
1 špetka Sůl (na těsto)
1 ks Vejce (na těsto)
1 balení Máslo nebo kokosový olej na vymazání formiček
400 ml 30% Smetana (na náplň)
50 g Třtinový cukr (na náplň)
1 ks Semínka z jednoho vanilkového lusku (na náplň)
3 ks Plátky želatiny (na náplň)
1 balení Jahody (k dozdobení)
1 balení Drcené kešu oříšky (k dozdobení)

Postup přípravy

1. Krok

Troubu rozehřejte na 170°C a formičky na tartaletky vymažte máslem nebo kokosovým olejem.

2. Krok

V míse důkladně smíchejte všechny potřebné ingredience na těsto. Vodu (přibližně 3 - 5 lžic) přidávejte postupně, podle potřeby. 

3. Krok

Těsto rozdělte na 6 stejných dílů. Pomocí prstů vmačkejte těsto do formičky tartaletky tak, aby pokrylo rovnoměrně celou plochu.

4. Krok

Vložte do rozpálené trouby a pečte přibližně 20 minut do zezlátnutí okrajů.

5. Krok

Upečené tartaletky vyndejte z formiček a nechte vychladnout na mřížce.

6. Krok

Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilky. Smetanu ohřejte těsně pod bod varu. Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte je nabobtnat. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a vložte do rendlíku se smetanou a dobře promíchejte metličkou.

7. Krok

Korpusy tartaletek přemístěte na tác nebo prkénko, které se vám následně vejde do lednice. Tartaletky naplňte smetanovou směsí a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.

8. Krok

Před podávání ozdobte tartaletky jahodami, jedlými květy a zasypte drcenými kešu ořechy.

Nakupte potřebné ingredience

Kešu mouka (na těsto) (200 g)

Rýžová mouka (na těsto) (100 g)

Kukuřičný škrob (na těsto) (40 g)

Třtinový cukr (na těsto) (2 lžíce)

Sůl (na těsto) (1špetka)

Vejce (na těsto) (1 ks)

Máslo nebo kokosový olej na vymazání formiček (1balení)

30% Smetana (na náplň) (400 ml)

Třtinový cukr (na náplň) (50 g)

Semínka z jednoho vanilkového lusku (na náplň) (1 ks)

Plátky želatiny (na náplň) (3 ks)

Jahody (k dozdobení) (1balení)

Drcené kešu oříšky (k dozdobení) (1balení)