Do půl hodinky
1 porce
Duch českých Vánoc potkal recept na Tiramisu... a je z toho zázrak. Vyzkoušejte tradiční dezert trochu jinak s krémem z vařených kaštanů. Zachutná dětem a vánoční hosté z něj budou na větvi – a přitom je tak jednoduchý.
Kaštany nakrojte ve tvaru písmene X. Zářez by měl být zhruba 2 cm dlouhý a 4 mm hluboký. Vložte do vroucí vody a na středním plameni vařte cca 8-10 minut. Vodu slijte, kaštany vysušte a za tepla je oloupejte.
Vyloupané kaštany vložte do hrnce a zalijte mlékem, dokud nejsou ponořené. Přidejte cukr a nechte cca 10 minut vařit. Nezapomeňte míchat, jinak hrozí, že se mléko připálí. Po 10 minutách vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré a nechte vychladnout.
Vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem, dokud vám nevznikne tuhá, vanilková šlehačka.
Do druhé mísy přidejte 4 lžíce kaštanového pyré a mascarpone a metličkou promíchejte. Pak do směsi zvolna lžící vmíchejte vanilkovou šlehačku, až vznikne nadýchaný krém.
Jdeme do finiše. Připravte si skleničky, vytřete je vrstvou krému a na něj vložte cukrářské piškoty. Přidejte další vrstvu krému, pak další piškoty a takto střídejte, dokud skleničku nenaplníte. Navrch pak přidejte jednu vrstvu nasekaných pekanových ořechů.
Dezert nechte odpočinout alespoň hodinku v lednici a pak můžete podávat.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.