Ovesné řezy s ovocem

Ovesné řezy s ovocem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Máslo
150 g Jemné ovesné vločky
120 g Třtinový cukr
190 g Špaldová mouka
280 g Mražené lesní ovoce
20 g Moučkový cukr
0.5 lžička Mletá skořice
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pekáček o rozměru cca 22x22 cm vyložíme pečícím papírem. Máslo rozpustíme a necháme zcela vychladnout. V míse smícháme ovesné vločky, třtinový cukr, špaldovou mouku, skořici a špetku soli, poté tuto směs přidáme k rozpuštěnému máslo a vytvoříme drobivé těsto.

2. Krok

Ovoce vyndáme z mrazáku a promícháme ho s moučkovým cukrem. Asi 2/3 těsta přesuneme do připraveného pekáčku a prsty stlačíme do roviny. Nyní základ poklademe ovocem. Nakonec navrch rozdrobíme zbytek směsi a vložíme do rozpálené trouby na 25-30 minut. Drobenka by v troubě měla zezlátnout a ovoce zůstat šťavnaté.

3. Krok

Upečené řezy vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout ve formě, poté nakrájíme na čtverečky a podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (200 g)

Jemné ovesné vločky (150 g)

Třtinový cukr (120 g)

Špaldová mouka (190 g)

Mražené lesní ovoce (280 g)

Moučkový cukr (20 g)

Mletá skořice (0.5lžička)

Sůl (1špetka)