Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pekáček o rozměru cca 22x22 cm vyložíme pečícím papírem. Máslo rozpustíme a necháme zcela vychladnout. V míse smícháme ovesné vločky, třtinový cukr, špaldovou mouku, skořici a špetku soli, poté tuto směs přidáme k rozpuštěnému máslo a vytvoříme drobivé těsto.
Ovoce vyndáme z mrazáku a promícháme ho s moučkovým cukrem. Asi 2/3 těsta přesuneme do připraveného pekáčku a prsty stlačíme do roviny. Nyní základ poklademe ovocem. Nakonec navrch rozdrobíme zbytek směsi a vložíme do rozpálené trouby na 25-30 minut. Drobenka by v troubě měla zezlátnout a ovoce zůstat šťavnaté.
Upečené řezy vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout ve formě, poté nakrájíme na čtverečky a podáváme.