Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 180 a plech vyložíme pečícím papírem. Plátky chleba nakrájíme či natrháme na kousky a se lžící oleje dáme na plechu opékat do předehřáté troubu na 10 minut.
Mezi tím si připravíme mísu, do které budeme salát připravovat a položíme na ni jemné velké sítko. Rajčata si pokrájíme na větší kousky, přesunem je do sítka nad mísu a necháme 10 minut okapat. Tak nám přebytečná šťáva z rajčat odteče do mísy. Cibuli pokrájíme na tenké plátky, řapíkatý celer na kostičky a lístky bazalky na větší kousky.
Po 10 minutách sítko s rajčaty dáme prozatím stranou a z jejich šťávy vytvoříme dresink. Přidáme do ní hořčici, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje, ocet a prolisovaný česnek. Do mísy poté přidáme rajčata, opečený chléb, cibuli, řapíkatý celer, pokrájenou bazalku a vše jemně promícháme. Nakonec přidáme natrhanou mozzarellu a můžeme podávat!