Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Salát s kozím sýrem a červenou řepou

Salát s kozím sýrem a červenou řepou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 lžíce Olivový olej
1 ks Citron
3 g Hořčice
2 ks Červená řepa
75 g Rukola
45 g Kozí sýr
30 g Vlašské ořechy

Postup přípravy

1. Pečeme řepu

Řepu nejprve oloupeme, pečlivě omyjeme a potřeme olivovým olejem. Zabalíme do alobalu a necháme opékat v troubě při teplotě 200 °C. Bude to trvat 1-2 hodinky. Řepa je hotová ve chvíli, kdy do ní zvládneme bez problému zapíchnout vidličku.

2. Připravíme dresink

Vložíme do misky 3 lžíce olivového oleje, 1 a půl lžičky citronové šťávy, půl lžičky cukru, půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře. Pořádně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojily a pak upravíme podle vlastní chuti.

3. Nasekat a nakrájet

Vlašáky si nasekáme na menší kousky a řepu nakrájíme na kostičky vhodné do salátu. Stejně tak nakrájíme i kozí sýr.

4. Dáme to dohromady

Smícháme dohromady 2 hrsti rukoly a všechny ostatní nakrájené ingredience - množství přizpůsobíme vlastní chuti. Nakonec zalijeme dresinkem a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Olivový olej (3 lžíce)

Citron (1 ks)

Hořčice (3 g)

Červená řepa (2 ks)

Rukola (75 g)

Kozí sýr (45 g)

Vlašské ořechy (30 g)