Užijte si velkopohodový konec léta s dopravou zdarma. Nákupy na poslední pikniky, grilovačky nebo třeba pro děti do školy vám do 8. 9. doručíme gratis.

0
K pokladně

Sněhový koláč s rybízem

Sněhový koláč s rybízem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Červený rybíz
3 ks Vejce (na těsto)
100 g Cukr krupice (na těsto)
1 lžička Vanilkový extrakt
150 ml Olej
250 g Polohrubá mouka
1 lžička Kypřicí prášek
1 lžička Jedlá soda
1 špetka Sůl (na těsto)
3 ks Bílky (na sníh)
1 špetka Sůl (na sníh)
130 g Cukr krupice (na sníh)
100 ml Mléko

Postup přípravy

1. Vyšleháme vajíčka

Oddělte bílky od žloutků do dvou mís. Elektrickým šlehačem vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem a vanilkovým extraktem. Asi po třech minutách postupně zašlehejte po částech olej. V druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli.

2. Zpracujeme těsto

V další míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přes jemné síto tuto sypkou směs postupně zapracujte do žloutkové směsi. Nakonec přidejte mléko a vyšlehané bílky.

3. Dáme péct

Vznikne těsto, které nalijte na dno máslem vymazaného pekáče (34 × 24 cm). Posypte povrch rybízem a dejte péct ještě bez sněhu do předehřáté trouby na 170 °C (horkovzduch) asi na 30 minut.

4. Vyšleháme sníh

Mezitím si vyšlehejte elektrickým šlehačem tři bílky se špetkou soli do tuha a pak do nich postupně zašlehejte i krupicový cukr. Vznikne tuhý sníh, který rozprostřete na předpečený koláč. (Je třeba sníh vyšlehat až na poslední chvíli, aby nezřídl).

5. Dopečeme

Koláč dejte ihned dopéct ještě na cca 10 minut, aby povrch sněhu lehce zhnědl. Pak koláč nechte zchladnout, nakrájejte ho a konzumujte ideálně ještě v den, kdy jste ho upekli.

6. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Červený rybíz (300 g)

Vejce (na těsto) (3 ks)

Cukr krupice (na těsto) (100 g)

Vanilkový extrakt (1lžička)

Olej (150 ml)

Polohrubá mouka (250 g)

Kypřicí prášek (1lžička)

Jedlá soda (1lžička)

Sůl (na těsto) (1špetka)

Bílky (na sníh) (3 ks)

Sůl (na sníh) (1špetka)

Cukr krupice (na sníh) (130 g)

Mléko (100 ml)