Do hodinky
1 porce
Oddělte bílky od žloutků do dvou mís. Elektrickým šlehačem vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem a vanilkovým extraktem. Asi po třech minutách postupně zašlehejte po částech olej. V druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli.
V další míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přes jemné síto tuto sypkou směs postupně zapracujte do žloutkové směsi. Nakonec přidejte mléko a vyšlehané bílky.
Vznikne těsto, které nalijte na dno máslem vymazaného pekáče (34 × 24 cm). Posypte povrch rybízem a dejte péct ještě bez sněhu do předehřáté trouby na 170 °C (horkovzduch) asi na 30 minut.
Mezitím si vyšlehejte elektrickým šlehačem tři bílky se špetkou soli do tuha a pak do nich postupně zašlehejte i krupicový cukr. Vznikne tuhý sníh, který rozprostřete na předpečený koláč. (Je třeba sníh vyšlehat až na poslední chvíli, aby nezřídl).
Koláč dejte ihned dopéct ještě na cca 10 minut, aby povrch sněhu lehce zhnědl. Pak koláč nechte zchladnout, nakrájejte ho a konzumujte ideálně ještě v den, kdy jste ho upekli.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.