Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Švestková povidla z trouby

Švestková povidla z trouby

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Švestka
170 g Cukr
1 balení Skořicový cukr Dr. Oetker
2 lžic Jablečný ocet

Postup přípravy

1. Krok

Švestky omyjeme, rozpůlíme, odpeckujeme a odvážíme 1 kg. Sklenice a víčka důkladně opláchneme horkou vodou.

2. Krok

K přípravě povidel rozložíme poloviny švestek na hlubší pečicí plech řeznou stranou dolů. Cukr smícháme se skořicovým cukrem a octem a směsí švestky zasypeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme bez míchání asi 3 hodiny do zhoustnutí. Elektrická trouba: 180 °C, Teplovzdušná trouba: 160 °C, Doba pečení: asi 180 minut.

3. Krok

Švestková povidla ihned plníme do sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

4. TIP

Švestková povidla můžeme dochutit přidáním špetky mletého hřebíčku a před plněním do sklenic můžeme přidat 3 PL rumu. Místo švestek můžeme použít i slívy.

Nakupte potřebné ingredience

Švestka (1 kg)

Cukr (170 g)

Skořicový cukr Dr. Oetker (1balení)

Jablečný ocet (2lžic)