Do hodinky
1 porce
Švestky omyjeme, rozpůlíme, odpeckujeme a odvážíme 1 kg. Sklenice a víčka důkladně opláchneme horkou vodou.
K přípravě povidel rozložíme poloviny švestek na hlubší pečicí plech řeznou stranou dolů. Cukr smícháme se skořicovým cukrem a octem a směsí švestky zasypeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme bez míchání asi 3 hodiny do zhoustnutí. Elektrická trouba: 180 °C, Teplovzdušná trouba: 160 °C, Doba pečení: asi 180 minut.
Švestková povidla ihned plníme do sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Švestková povidla můžeme dochutit přidáním špetky mletého hřebíčku a před plněním do sklenic můžeme přidat 3 PL rumu. Místo švestek můžeme použít i slívy.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.