Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Domácí oříšková čokoláda

Domácí oříšková čokoláda

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Mléčná čokoláda
100 g Bílá čokoláda
30 g Pekanové ořechy
30 g Kešu ořechy
30 g Mandle
30 g Lískové ořechy
1 lžíce Chia semínka
15 g Lyofilizované jahody

Postup přípravy

1. Obě čokolády rozpustíme

Ve vodní lázni nechte rozpustit zvlášť mléčnou a zvlášť bílou čokoládu.

2. Připravíme si plech a rozprostřeme čokoládu

Menší plech vyložte pečícím papírem a pomocí stěrky rozprostřete nejdříve mléčnou čokoládu. Na tu pak pomocí lžíce přidejte bílou čokoládu.

3. Ozdobíme ořechy, ovocem a semínky

Všechny ořechy rozprostřete rovnoměrně na čokoládu. Na závěr přisypte chia semínka a lyofilizované jahody.

4. Necháme zatuhnout a nalámeme

Plech s čokoládou vložte na 2 hodiny do mrazáku nebo přes noc do lednice. Jakmile je čokoláda ztuhlá můžete ji pomocí nože rozkrájet na menší kousky.

Nakupte potřebné ingredience

Mléčná čokoláda (400 g)

Bílá čokoláda (100 g)

Pekanové ořechy (30 g)

Kešu ořechy (30 g)

Mandle (30 g)

Lískové ořechy (30 g)

Chia semínka (1 lžíce)

Lyofilizované jahody (15 g)