Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.
0
K pokladně

Pusťte se do mistrovského pečení. Vyzkoušejte naše Authentic mouky z výběrových obilovin, které pochází pouze od prověřených českých zemědělců a družstev. Mouky jsme připravili speciálně ve spolupráci s mistry z Pernerova mlýna – mají vyšší obsah lepku a bílkovin. S těstem se vám tak bude lépe pracovat, piškoty budou nadýchané, chleby krásně křupavé, omáčky kvalitně zahuštěné a strávníci spokojení.

Moukopedie

Pšenice
Špalda
Žito

Pšeničná hladká

Klasika mezi moukami, která nemůže chybět v žádné kuchyni. Má všestranné uplatnění, od sladkého po slané pečení, smažení i zahušťování. Neobejdou se bez ní piškotová a kynutá těsta, palačinky, lívance, vafle, dorty, cukroví či muffiny. Snadno se kombinuje s ostatními typy pšeničných i nepšeničných mouk.

Pšeničná polohrubá

Krásně drží těsto pohromadě, ať je řeč o sladkém či slaném. Využijete ji na výrobu litých a třených těst, perníky, bábovky i koláče nebo oblíbenou drobenku. Jde také zaměnit s hladkou moukou i kombinovat se všemi moukami.

Pšeničná hrubá

Typická mouka pro českou a slovenskou kuchyni a nezaměnitelná, pokud jde o vařené těsto. Bez ní jen těžko uděláte domácí knedlíky, noky, halušky. Není ovšem vhodné ji kombinovat s ostatními typy či druhy mouk.

Špaldová hladká

V poslední letech je špalda čím dál více oblíbená, hlavně pro svůj vyšší obsah minerálů a živin. Je považována za zdravější alternativu k mouce pšeničné, jelikož má prakticky stejné pečící vlastnosti. Odlišuje ji ale oříšková vůně a chuť.

Špaldová celozrná

Oproti bílé mouce je celozrnná pomletá včetně obalu a klíčku zrna. Což ostatně platí pro všechny druhy mouk. Tím si uchová ještě větší podíl vlákniny, minerálů a vitamínů. Její pečící vlastnosti zůstávají stejné jako u sesterské bílé mouky.

Žitná

Ideální, když pečete chleba. Je ovšem „patlavá“, tak zvolte raději pečení ve formě. Výborně si rozumí s medem, takže se hodí i do perníků. Strádá co do obsahu lepku. Ale vyvažuje to větším množstvím vlákniny, minerálů a vitamínů.

Celý velký lexikon mouknajdete na našem blogu

(Přečtení vám zabere přibližně 3 minuty)

Inspirace

Zadělejte na těsto

Farmářská poctivostmléka, tvarohu a vajec

Jen s moukou toho moc nezmůžete. Stačí ale přidat pár kvalitních ingrediencí a největší dobrota je na stole. Sáhněte po Authentic vejcích z volného chovu a výrobcích z farmy – mléko s plnou chutí, poctivý tvaroh, výživný kefír a další. Hned poznáte rozdíl. A když se opravdu zadaří, zbude vám i do dalšího dne na snídani.

Zdobení i mlsání

Výborný dezertnemusí být oříšek

Rádi při pečení vy nebo vaši pomocníci chrrroupáte, zobáte a mlsáte? Tak vám náš Mr. Nutly přináší pestrrrý výběr ořechů, semínek a sušeného ovoce, které přijdou vhod. Ať už jen tak, nebo do koláčů, buchet i bábovek.