Pastiňák BIO, balení
- Země původu:
- Nizozemsko
- Popis produktu
Pastinák lidové "Pastiňák", BIO
O PRODUKTU
Pastiňák je kořenová zelenina často zaměňována s petrželí kvůli podobnosti, avšak chuťově se připodobňuje k mrkvi. Dá se říct, že je to taková sladká petržel. Chuť pastináku je tedy sladší a dříve se mohla používat ke slazení.
Pastiňák se přidává často do polévek, omáček nebo jako základ pro maso. Lze ho též zpracovat vařením, pečením, smažením nebo dušením a podávat jako přílohu (například pastinákové pyré, glazovaný pastinák nebo pastinákové chipsy).
PETRŽEL vs. PASTIŇÁK
Tyto dvě zeleniny jdou lehce od sebe poznat podle kořene a nati. Petržel má velikost kořene většinou menší i tenčí a nať po seříznutí má toto místo děláno do kulatého tvaru. Pastiňák oproti tomu má kořen větší a hrubší, nať jakoby přímo z lehce prohloubeného středu - není tedy po celém vršku kořene jako u petržele. Rozdíl je také v chuti. Chuť pastináku je mléčnější, sladší a jemnější. Petržel nezakryje zase svůj ostřejší ráz.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě od +5°C do +8°C.
- Složení
Pastinák.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.